Ekmeğini Barıştan Çıkaran Sektör: Turizm

Haberler20 Eylül 2013

Antalya, 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nde barışı ve çok kültürlü kentin geleceğini büyük bir konferansla masaya yatırıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nde düzenleyeceği uluslararası bir konferansla: Savaş ve gerilim politikalarının turizme olumsuz etkilerini ve barışın bu sektör için ne denli önemli olduğunu gözler önüne serecek. ‘Ekmeğini Barıştan Çıkaran Sektör: Turizm’ konulu konferans sektörünün geleceğinin tartışılacağı bir platform olacak.

KILIÇDAROĞLU KATILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın ev sahipliğinde düzenlenecek konferansa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak ve son gelişmeler ışığında barışın önemine vurgu yapacak. Turizm eski bakanları, yabancı turizm otoriteleri, bürokratlar, turizm yatırımcı ve işletmecileri, STK temsilcileri ve turizm emekçisi Antalyalılar konferansa görüşleriyle katkı sunacak.

TURİZMİN GELECEĞİ TARTIŞILACAK

Konferans, farklı kültürleri yakınlaştıran ve dostluk ilişkilerini geliştiren turizmin ancak barışla ayakta kalabileceği gerçeğinden yola çıkılarak planlandı. Konferansta, Türkiye ve Antalya turizminin geleceği masaya yatıracak. İç huzursuzluklar ve dış politikadaki gerginlikler nedeniyle barışın tehlikeye düşmesi durumunda, Türkiye ve Antalya turizminin karşılaşacağı zorluklar ve çözüm önerileri tartışılacak.

ENGELLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın da konuya ilişkin şunları söyledi: “Turizm sektörünün ülke ekonomimiz için taşıdığı önem tartışılmaz. Antalya da bu konuda, Paris, Londra ve New York’tan sonra dünyada en çok turistin ziyaret ettiği dördüncü kent olması açısından büyük bir paya sahiptir. Bizler de turizmin önündeki engeller ve çözüm önerilerini bir ortak akıl platformu yaratarak değerlendirmeye karar verdik. İlgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halinde gerçekleştireceğimiz bu konferansın, ülkemizde milyonlarca insanın geçim kaynağı olan turizmin gelişmesine çok büyük katkısı olacağını inancını taşıyoruz”