184 Ülkeye Davet Mektubu

Haberler14 Kasım 2013

Bakan Eker, EXPO 2016 Antalya’ya ülke davetlerinin bu ay sonunda başlayacağını ve 184 ülkeye resmi davet gönderileceğini söyledi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu 12’nci Toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mehdi Eker başkanlığında gerçekleştirildi.

Ajans Genel Sekreterlik binası fuaye alanında bulunan Antalya yöresi endemik bitkiler fotoğraf sergisini gezen Bakan Eker Yönetim Kurulu öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. EXPO Kanunun bir yıl önce çıktığını ve ajansın teşekkül ettirildiğini belirten Bakan Eker, o günden beri de yönetim kurulunun düzenli olarak toplandığını kaydetti.

Sedde bir ay içinde bitmiş olacak

Geçen zaman içinde işlerin planlandığı şekilde devam ettiğine işaret eden Bakan Eker şöyle devam etti; “En önemlisi bölgedeki alt yapı çalışmaları. Arazinin muhtemel taşkınlardan korunması amacıyla sedde yapılmakta. Bir ay sonra sedde inşaatı bitmiş olacak. Bu önemli bir konu çünkü muhtemel yağışlarından önce seddenin tamamlanması ile alanın olası taşkınlardan korunması sağlanmış olacak” dedi.

Devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi veren Bakan Eker; “Gölet yapımına başlandı. Dikimi yapılacak ağaçlarla ilgili çalışmalar da bir yandan sürmekte. Geçtiğimiz ay alanın projesi tamamlandı ve projeyi kamuoyuyla paylaştık. Expo alanının ülke bahçeleri, kule, tepe ve diğer alanları ile planlaması yapılmış oldu” diye konuştu.

184 Ülke davet edilecek

Bakan Eker şöyle devam etti; “İnşaat dışında önümüzdeki en önemli işlerden biri EXPO 2016 Antalya’ya ülkelerin davet edilmesi. Dışişleri Bakanlığımız’dan Kasım ayı başında davet edilecek ülkelere ait liste ajansa gönderildi. Bu ülkelerin davet mektupları bu ay sonunda gönderilmeye başlanacak. 184 ülke böylece resmen EXPO 2016 Antalya’ya davet edilmiş olacak. İnşallah Antalya’ya ve Türkiye’ye yakışır biçimde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Mehmet Mehdi Eker başkanlığında yapılan Expo 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu toplantısına Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof..Dr..Mustafa Akaydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, Büyükelçi Ferit Ülker, Kültür Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Dr. Adnan Arslan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp katıldı.