Antalya 19 Mayıs’ı Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

Haberler20 Mayıs 2024
Başkan Böcek, ‘Sana söz atam. Kurduğun Cumhuriyeti, bıraktığın emaneti nice yüzyıllara taşıyacağız  

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs'ı büyük bir coşkuyla kutladı. Düzenlenen fener alayına katılan on binlerce Antalyalı, 400 metrelik dev Türk bayrağını omuzlarında taşıdı. 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan ünlü sanatçı Buray, unutulmaz bir konser verdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek gençlere seslenerek, “19 Mayıs kurtuluşa olan inancın günüdür. 19 Mayıs bağımsızlığın ve özgürlüğün günüdür. 19 Mayıs vazgeçmeyenlerin, pes etmeyenlerin günüdür. Sana söz atam. Kurduğun Cumhuriyeti, bıraktığın emaneti nice yüzyıllara taşıyacağız” dedi.

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladı. Antalya genelinde tüm gün süren etkinlikler akşam da devam etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu tarafından düzenlenen fener alayına on binler katıldı. Konyaaltı Varyant’ta toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdü. Fener alayına katılan on binlerce Antalyalı, 400 metrelik dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyıp meşaleler eşliğinde yürüdü.  Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, milletvekilleri, belediye başkanları, Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformu Üyeleri ve binlerce kişi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak için Fener Alayı ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

MİLLİ BAYRAMLARI ÖZGÜRCE KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Fener alayına katılan Antalyalılar, Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce kalabalık tarafından karşılandı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binler konser öncesinde Dj performansı ile büyük coşku yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasında sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, elinde Türk bayrağı ile alanı dolduran on binleri selamladı. Başkanı Muhittin Böcek, daha sonra ise Antalyalılara seslendi. Başkan Böcek, “31 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tarihinde ilk defa iki kez üst üste seçilmemi sağlayan başta gençlerimiz olmak üzere tüm Antalya halkına şükranlarımı sunuyorum. Herkesin başkanı olmaktan bir an olsun vazgeçmeden, söz verdiğim gibi milli bayramlarımızı cesurca, özgürce kutlamaya devam edeceğiz. Ayrıca Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz’ün de en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacağına inanıyorum” dedi.

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLAN DESTAN 

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak yaktığı özgürlük ve bağımsızlık meşalesi, 105 yıldır yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” diyen Başkan Böcek, “ Varını yoğunu kaybetmiş, aziz vatanın dört bir yanı işgal altındayken, her şey bitti denildiği anda bile, 7’den 70’e, inançlı Türk halkı, tüm imkansızlıklara rağmen, topyekûn verdiği mücadeleyle, tüm dünyaya örnek olan büyük bir destan yazmıştır.19 Mayısta kurtuluş mücadelesini başlatan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi, rahmet, minnet ve özlemle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum” dedi. 

SANA SÖZ ATAM

Başkan Böcek, gençlere seslenerek “ ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atamızın, siz gençlere en büyük mirasıdır bugün. 19 Mayıs kurtuluşa olan inancın günüdür. 19 Mayıs bağımsızlığın ve özgürlüğün günüdür. 19 Mayıs vazgeçmeyenlerin, pes etmeyenlerin günüdür. Sana söz atam. Kurduğun Cumhuriyeti, bıraktığın emaneti nice yüzyıllara taşıyacağız. Sana söz atam, gençlerimizle birlikte devrimlerinden ayrılmadan, gösterdiğin hedefe hiç durmadan, yorulmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın 19 Mayıs, yaşasın 19 Mayıs, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın” mesajı verdi.

BURAY COŞTURDU

Başkan Böcek’in konuşmasının ardından CHP İl Başkanı Nail Kamacı, milletvekilleri, belediye başkanları, Cumhuriyet için Antalya el ele Platformu Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş Türk bayraklarıyla Antalyalıları coşkuyla selamladı. Daha sonra ünlü sanatçı Buray sahne alarak en güzel şarkılarını Antalyalılar ve gençler için seslendirdi. Buray’a Antalyalılar da bayrak ve fenerleriyle eşlik etti. Başkan Böcek ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ecem Naz Batmaz tarafından Buray’a çiçek ve Atatürk tablosu takdim edildi. Sanatçı Buray, Antalyalılara çok güzelsiniz diye seslenerek,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Sesimiz kısılana kadar şarkı söyleyerek bayramımızı kutlayacağız” dedi. Ünlü sanatçı Buray, sevilen parçalarıyla Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşlara unutulmaz bir konser yaşattı.