ATSO 7. Zafer Kupası Sonuçlandı!

Haberler28 Ağustos 2013

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “ATSO 7. Zafer Kupası Yelken, Optimist ve Laser Yarışları” büyük heyecana sahne oldu.

Antalya Yelken İhtisas Kulübü ve Çelebi Marina işbirliğiyle Antalya Yelken İl Temsilciliği’nin gözetiminde iki gün süren organizasyonun ilk gününde optimist ve laser sınıflarında yaşları 8 ile 19 arasında değişen 30 dolayında sporcu mücadele etti. Konyaaltı Boğaçayı önündeki yarışta, gençlerin madalya mücadelesi nefesleri kesti.

Organizasyonun ikinci günü ise Antalya’daki yelkenli yatlar yarıştı. Çelebi Marina Liman Ağzı’ndan startı verilen yarışa bu yıl 10 yelkenli yat katıldı. Konyaaltı Boğaçayı, Lara arasındaki parkurda yelken basan tekneler, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışlar, Antalyalılar tarafından, Konyaaltı Sahili, Atatürk ve Karaalioğlu Parkları ile Falez kıyı bandı boyunca seyredildi.
 

Yelken yarışında “Asterix” isimli teknesi ile Ahmet Us ve ekibi, hem kendi kategorisinde hem de genel klasmanda şampiyon oldu.Yarışlarda dereceye girenlere ödülleri Çelebi Marina Yoma Restoran’da yapılan törenle verildi. Törene ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kızılsavaş, ATSO Meclis Başkanlık Divanı Katibi Rifat Çelik, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hami Dorul, Çelebi Marina Müdürü Füsun Aldırmazoğlu, Türkiye Yelken Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Gamze Altay Akdeniz, ATSO Meclis Üyeleri ile sporcuların aileleri katıldı.
 

ATSO Zafer Kupası’nın artık geleneksel hale geldiğini ve her yıl bir öncekinden daha geniş katılıma sahne olduğunu belirten ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kızılsavaş, yarışlar ile yeni nesillere deniz sevgisi aşılamayı hedeflediklerini söyledi.