ATSO Akademi'den 5 Farklı Eğitim

Haberler18 Ocak 2014

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO bünyesindeki eğitim faaliyetlerini kurumsal bir yapı altında yürüten ATSO Akademi tarafından önümüzdeki hafta “Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, Dış Ticaret Eğitimi, Eğiticinin Eğitimi, Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi ve Değişim Yönetimi” başlıklarında 5 farklı eğitim programı düzenleneceğini bildirdi.

Bilim ve teknoloji baş döndürücü hızla ilerlerken, gelişmelere ayak uydurabilmenin,  dünyaya daha geniş pencereden bakabilmenin, yeni fikirler üretebilmenin ancak sürekli ve günceli takip eden bir öğrenme anlayışı ile mümkün olduğunu ifade eden ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Bu bilinçle üyelerimize ve çalışanlarına yönelik eğitim faaliyetlerimizi planlamak ve gerçekleştirmek üzere kurumsal bir yapıya büründürdüğümüz ATSO Akademi 2014 yılına hızlı bir giriş yapıyor” dedi.

ATSO Akademi bünyesinde düzenlenecek 2014 yılının 1. yarısına ilişkin eğitimlerinin planlandığını ve bu programa ATSO internet sayfasından ulaşılabileceğini belirten başkan Budak, Ocak ayının 3. haftasında başlayacak olan eğitimlere ilişkin şunları kaydetti;

“20-21-22 Ocak 2014 tarihlerinde Odamız ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliği ile düzenleyeceğimiz ve devam koşulunu sağlayan katılımcılara TSE onaylı katılım sertifikasının da verileceği  “Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi”nde; TSE eğitmeni Kaya Kars tarafından katılımcılarımıza; TSE belgelendirme prosedürü, kalite ile ilgili temel kavramlar, kalite yönetim sistemlerinin ve belgelendirmenin faydaları, kalite yönetim sistemlerinde organizasyon yapısı kavramları anlatılacak.

20 Ocak-07 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz “45 Saatlik Eğiticilerin Eğitimi” programında, eğitmen İlker Kaldı tarafından katılımcılarımıza; ”öğrenmenin oluşumu, eğitim programı tasarlama, etkili sunum hazırlama, etkili sunum hazırlama teknikleri, geri bildirim, ölçme ve değerlendirme, sunum uygulamaları ve ölçme ve değerlendirme ile ilgili esasları” üzerinde durulacak. Eğitim programı sonunda başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı katılım sertifikası verilecek.

21 Ocak- 11 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz “50 Saatlik Dış Ticaret Yönetimi Eğitimi”nde, eğitmen Sadık Vural tarafından katılımcılarımıza; “dış ticarete giriş, uluslararası pazarlama, uluslararası pazarlara giriş yöntemleri, gümrük mevzuatı ve uygulamaları, ihracat uygulamaları ve mevzuatı teslim şekil (incoterms 2010),ödeme şekilleri, dış ticarete belgeler, dış ticarette kalite ve belgeleri, ihracatta teşvik destekler, ithalatta damping, uygulamamaları” hakkında bilgi verilecek.

23 – 24 Ocak 2014 tarihlerinde TSE işbirliğinde düzenleyeceğimiz “Kalite Yönetim Sitemi Dokümantasyon Eğitimi”nde; TSE Eğitmeni Kaya Kars tarafından katılımcılarımıza; “Kalite yönetim sistemlerinin doküman yapısı, kalite el kitabı, prosedürler, destek dokümanlar ve doküman kontrolü” aktaracak. Programa ilişkin devam koşulunu sağlayan katılımcılarımız TSO onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar.

24 Ocak 2014 tarihinde düzenleyeceğimiz “Değişim Yönetimi Eğitimi”nde, eğitmen Dilek Alp Perçin tarafından katılımcılarımıza; “değişim için asla yarını beklemeyin, değişimin başarıya ulaşmasını engelleyen faktörler, bir değişimin hikayesi, günümüz organizasyonlarının ideal kademe yapısı nasıldır? Zaman eksikliği, değişim neden önemlidir? Değişimi işimde nasıl uygulayabilirim?” gibi ilgi çekici konular anlatılacak.

Katılımcılar için fayda düzeyinin yüksek olacağını düşündüğüm bu eğitimlere tüm üyelerimizi ve çalışanlarını bekliyoruz.”