Coral Cup İlk Kez Yelken Açtı

Haberler20 Mayıs 2024
Coral Travel ana sponsorluğunda ve Setur Marina iş birliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Coral Cup Antalya Yat Yarışı, yelkenlilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. İzleyicilere körfezde görsel şölen sunan 20 yelkenli yat, 4 farklı kategoride birinci olmak için çekişti. Yarışın ardından genel sıralamada Lastochka isimli yat ve ekibi birinci oldu. Kazananlar, Antalya Vali Yardımcısı Dr. Suat Seyitoğlu ve Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın katılımıyla Setur Marina’da gerçekleşen törende ödüllendirildi.     

Antalya Yelken Spor Kulübü organizatörlüğünde, Coral Travel ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez düzenlenen Coral Cup Antalya Yat Yarışı, nefes kesen bir mücadele ve renkli görüntülerle tamamlandı. 12 mil uzunluğundaki parkurda yaklaşık 2,5 saat süren yarışı takip etmek için Konyaaltı Sahili ve Varyant Bölgesinde yerini alan yerli ve yabancı birçok izleyici Antalya Körfezi’ni renklendiren heyecanlı anlara tanık oldular. Yarış sonucunda belirlenen genel sıralamada Lastochka isimli yat ve ekibi birinci oldu.  

Çok sayıda davetliyle ödül töreni 

4 sınıfta yarışan yelkenlilerin mücadelesinde kategori birincisi olan takımlara kupa ve madalyaları, yarışın ev sahibi sponsoru Setur Marina’da düzenlenen özel gecede takdim edildi. Törene Vali Yardımcısı Dr. Suat Seyitoğlu ve Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın yanı sıra Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, Setur Marina Antalya Marina Müdürü ve Antalya Yelken Spor Kulübü Başkanı Ziya Baykal, Türkiye Yelken Federasyonu’nun Antalya il yetkilileri ile çok sayıda davetli ve sporcular katıldı.

“Coral Cup uluslararası katılımla büyüyecek” 

Antalya Yat Yarışı’na ana sponsor olarak destek olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı şunları söyledi: 

“ODEON Tours markamızla Antalya’da her yıl yaklaşık 1,5 milyon turisti ağırlıyoruz. Bu organizasyonla da Antalya’ya katkılarımızı başka bir kulvarda sürdürmeyi arzu ettik. Antalya Yelken Spor Kulübü’nden gelen talep üzerine organizasyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. İş birliklerinden dolayı Antalya Yelken Spor Kulübü ve Setur Marina’ya teşekkür ediyoruz. Yarışın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hafta sonuna denk gelmesi da yarışa ayrı bir anlam kattı, bayram coşkusunu yarış heyecanıyla beraber yaşadık. Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz Coral Cup’ın önümüzdeki senelerde uluslararası seviyeye gelmesi için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Tüm yarışmacı ekiplerimizi kutluyoruz.” 

Antalya Yelken Spor Kulübü Başkanlığı’nı yürüten ve yarışın ev sahibi sponsorluğunu üstlenen Setur Marinaları’nın Antalya Marina Müdürü Ziya Baykal ise konuşmasında “Antalya Coral Cup 2024 organizasyonundaki tüm katkıları için ana sponsor Coral Travel’a ve her daim destekçimiz olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’e teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu. Başkanlığı döneminde çalışmalarına hızla ve çeşitlendirerek devam edeceğini söyleyen Baykal, bir diğer üstlendiği görev olan Antalya Turmepa Yönetim Kurulu Başkanı olarak “Deniz Var, Hayat Var” sloganının da daha fazla duyulması için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Kazanan ekipler kupa kaldırdı 

 Cumartesi günü saat 12:30’da startı verilen Coral Cup Antalya Yat Yarışı’nda boyları 9 ila 20 metre arasında değişen 20 yelkenli takımı mücadele etti. Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2024 faaliyet programında da yer alan Coral Cup’taki nefes kesici çekişmenin sonucunda A Kategorisinde “Lastochka” isimli yatla Yulia Şişova’nın kaptanlığındaki ekip, B Kategorisinde “Sasuke” isimli yatla Ahmet Us ve ekibi, C Kategorisinde “Ayzek” isimli yatla Fevzi Atsan ve ekibi, D kategorisinde “MYTHOS” isimli yatla Orhan Yeşilli ve ekibi birinci oldular. Yulia Şişova ve ekibi “Lastochka” isimli yatla genel sıralamada da ilk sırayı alarak yarışın kazananı oldu. 

Yarışmaya katılan takımlar ve grup sıralamaları şöyle gerçekleşti: 

 

Genel Sıralama

1. LASTOCHKA Yulia Şişova

 

A kategori (Tekne Adı/Kaptan)

1. LASTOCHKA / Yulia Şişova 

2. SILHUETTE / Mehmet Adsız 

3. ARSU / Abdurrahman Özdemir 

 

B Kategori

1. SASUKE / Ahmet Us 

2. SUPERSONİC / Tayfun Yalçınkaya 

3. MOANA / Halil Serdar Değerli 

 

C kategori

1. AYZEK / Fevzi Atşan

2. BESA BESA / Süleyman Vehbi Ağırbaşlı

3. ALYA 1 / Yağız Acar

 

D Kategori

1. MYTHOS / Orhan Yeşilli

2. BORA 2000 / Ali Kayhan