Turizmciler POYD'un Toplantısında Buluştu

Haberler22 Mayıs 2024
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, bu yıl otellerde 15 bin stajyerin görev alacağını belirterek, "Turizmciler olarak özellikle eğitim konusunda büyük adımlar atmamız gerekiyor. Otellerimizin genel müdürleri ve satış pazarlaması ne kadar önemliyse, eğitim de bundan sonra aynı derecede önemli olacak." dedi.

POYD’un her ay düzenlediği geleneksel toplantı, Antalya'nın Serik ilçesindeki Belek Turizm Merkezi'nde gerçekleştirildi. Saatçioğlu, konuşmasında turizm sezonunun iyi başladığını ve geçen yıla kıyasla rekorlarla devam ettiğini vurguladı.

Toplantının ana konusunun nitelikli personel olduğunu belirten Saatçioğlu, "Turizmde nitelikli personel için neler yapılması gerektiğini tartışıyoruz. Otellerin, arzu edilen maaşın ödenmesi ve barınma konusuna özellikle dikkat etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Saatçioğlu, turizmcilerin, otel yöneticilerinin ve işletme sahiplerinin eğitim alanında yapması gereken önemli görevler olduğuna değinerek şunları söyledi: "Bu yıl ülke genelindeki otellerimize 15 bin stajyer geliyor. Özellikle eğitim konusunda ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Otellerimizin genel müdürleri ve satış pazarlaması ne kadar önemliyse, eğitim de bundan sonra aynı derecede önemli olacak. Stajyerlerin turizm alanında doğru bir şekilde eğitilmeleri büyük önem taşıyor. Turizm sektörü olarak yaptıklarımızı derinlemesine ve etkili bir şekilde anlatmamız lazım. POYD olarak bu konuda bir çalışma başlatıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, stajyer gönderdiklerinde otellerde mutlaka bir eğitim departmanının kurulmasını şart koşması gerekiyor. Çünkü yeni nesil sorgulayıcı ve otelciler bu konuda bazen yetersiz kalabiliyor. Bu durumu eğitim departmanlarının ele alması gerekiyor."

Otellere staj için gelenlerin yüzde 40'ının turizm sektöründe kariyer yapmak istediğini belirten Saatçioğlu, bu alanın derinlemesine tanıtılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bahar "Turizmde Personel Eğitimi, İstihdamı ve Sorunları" konulu bir sunum yaptı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu'nun da katıldığı programda, konuşmacılara plaket takdim edildi.