'Eğer Baştan Başlasaydım'ın İzleyici Kitlesi Artıyor

Haberler24 Aralık 2014
1.3B OKUNMA
Paylaş

Antalya Emniyet Müdürlüğü ile TUBİM tarafından hazırlanan 'Eğer Baştan Başlasaydım' adlı tiyatro oyununun gösterimleri sürüyor. İzleyici kitlesi artan oyunda bağımlılıktan kurtulan gençler de rol alırken, oyuncular gösteriye resmi kurumlar dışında sivil toplum kuruluşlarının da sahip çıkmasını istedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından hazırlanan ve bağımlılıktan kurtulan 4 gencin de oynadığı 'Eğer Yeniden Başlasaydım' adlı tiyatro oyununun gösterimleri sürüyor. Gençlerin madde bağımlılığından korunmaları, sağlıklı, mutlu ve üretken bireyler olarak var olabilmeleri için hazırlanan oyun, Kemer'de de sahnelendi. İlçedeki 9'uncu sınıf öğrencilerinin izlediği oyun büyük alkış alırken, gösteri sonunda oyuncular konunun hassasiyetine vurgu yaptı.

'İZLEYİCİ KİTLESİ ARTIYOR'


Oyunun yazar ve yönetmeni İsmail Şenel, projeye herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Resmi kurumlar dışında projeyi sahiplenen olmadığını aktaran Şenel, toplumun hassasiyetinin bu noktaya yönelmesi beklentisinde olduklarını kaydetti. Oyunun teknik sorumlusu Saliha Sevinç ise oyuncu grubu içinde yer alan bağımlılıktan kurtulan gençlerin maddi sıkıntı çektiğine işaret etti. Oyunun yaklaşık 4 bin 500 izleyiciye ulaştığını vurgulayan Saliha Sevinç, "Bunu artık maddi olarak da bir değere dönüştürüp çocuklarımızın ceplerine para girmesini arzuluyoruz. Devlet ya da sivil toplum kuruluşları bu konuda destek olabilir. Onlardan oyunun farkına varmaları ve bizi desteklemelerini istiyoruz" dedi.

'BUNLAR BİZİ MOTİVE EDİYOR'

Eğer Baştan Başlasaydım'ın oyuncularından eski bağımlı Seçil Aşık da oyunda hayatlarından kesintiler oynadıklarını belirtti. Oyun sonunda bazı izleyicilerin yanına gelip yaşamıyla ilgili sorular sorduğunu vurgulayan Seçil Aşık, "Bana 'bu gerçekten böyle mi?' gibi sorular yöneltiyorlar. Daha önce bizler tiyatroya sosyal aktivite olarak bakıyorduk aslında. Her gün gidiyoruz TUBİM'de tiyatro çalışmalarına ve gün sonunda '24 saat temiz kaldık' diyorduk. Sonradan işin boyutu değişti. Oyunlara çıkmaya başladık. Bir baktık profesyonel olmaya başlamışız. Bunlar da elbette bizi motive ediyor. Bizim için gerçekten güzel bir şey oldu" diye konuştu.


'TEK SORUN MADDİYAT'

Oyunlara çıkarken tek sıkıntılarının maddi destek olduğuna işaret eden Seçil Aşık, "Ailemizin desteği de sonuçta bir yere kadar. Bunlara da bir çözüm bulabilirsek sürekli bu oyunlarda hatta tiyatro hayatında olmayı çok istiyorum. Başta rehabilitasyon gibiydi ama işin içine girince çok sevdim. Tiyatro eğitiminin yanında diksiyon eğitimi de aldık. O yüzden artık biraz daha profesyonel bakmaya başladık" şeklinde konuştu.

 


1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!