'Oyun Oyun İçinde' Sezona Merhaba Dedi

Haberler18 Kasım 2014
1.3B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun 2014-2015 tiyatro sezonunda sergileyeceği oyunlar arasında yer alan “Oyun Oyun İçinde” ABT sahnesinde yapılan muhteşem galayla sezona merhaba dedi. Kahkaha tufanının yaşandığı gecede, oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.

ABT tarafından bu yıl sahneye koyulan Özer Tunca’nın yazdığı ve yönettiği “Oyun Oyun İçinde” adlı oyun, gala gecesinde izleyicileri adeta büyüledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu ve 300’’ün üzerinde davetlinin yer aldığı gecede kahkaha ve alkış tufanı yaşandı.

ŞEHİR TİYATROSUNU DESTEKLİYORUZ


Oyunun Yazarı ve Yönetmeni Özer Tunca ile dans ve koreografisini yapan Meltem Yorulmaz’a çiçek takdim eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim şunları söyledi: “Burası uçlarda bir tiyatro. Uçlarda oyunlar oynanıyor. Geç Kalanlar’ı izledim gözlerim doldu, ağladım. Oyun Oyun İçinde’yi izledim. Gülme krizine girdim. Sergilediğiniz her duygu durumu izleyiciye fazlasıyla sirayet ediyor. Bu da profesyonelliğin, kalitenin sonucu. Yönetim olarak şehir tiyatrosunun kurulması başta olmak üzere her alanda destek vermeye devam edeceğiz. Oyuncularımızı ayakta alkışlıyorum. Bu sahneyi dolduran bu tiyatroyu var eden seyircilerimizi de yürekten alkışlıyorum.”

SEZONDA 8 OYUN

Oyunun bitiminde sahneye gelerek ABT oyuncularını tek tek kutlayan ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, geceye katılan davetlilere de teşekkür etti. ABT’nin 94 günde 5 yeni oyun ile sezona son derece hızlı girdiğinin altını çizen Özgür, “ABT tarihinde birçok ilke imza atıyoruz. 5 yeni oyunun yanında 3 yeni oyunun da sözünü veriyoruz ki bu da sezonda 8 oyun sahneye koyacağız demektir. İlçeler dahil oyunlarımızı şehrin her yerine ulaştırmaya devam ederken, yurtdışından tiyatrolar misafir edeceğiz. İlk misafirimiz de Hırvatistan olacak. Bu sahne de bu şehir de tiyatrosuz kalmayacak” dedi.


ABT ÇOK PROFESYONEL

Oyuncuları başarılarından dolayı kutlayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu ise ABT’nin “Şehir Tiyatrosu” olması yönünde gereken her türlü desteğin verileceğini ifade etti. Yolcu “ İstanbul gibi büyük şehirde görev yaptım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Antalyalı tiyatro izleyicileri çok şanslı. Çünkü ABT dekorundan, kostümüne, oyunculuğundan, ışığına kadar her alanda çok profesyonel işler ortaya koyuyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

SAHNEDE DUYGU DOLU ANLAR


Oyun Oyun içinde adlı oyunun hem yazarı ve yönetmeni ABT Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Birimi Genel Sanat Yönetmeni Özer Tunca ise sahnede duygu dolu anlar yaşadı. Hayatımın en mutlu günlerini bu şehirde ve bu tiyatroda yaşıyorum diyen Tunca “ Burada oyunculuk, kardeşlik ve birliktelik tarifsiz güzel. Antalyalı tiyatro izleyicisi şanslı, çünkü ABT’ye sahip. ABT de bir o kadar şanslı böyle müthiş bir seyircisi var. Bütün güzellikler bir arada, inşallah daha güzel işler yapacağız” dedi.

PAVYONDAN TİYATROYA OYUN OYUN İÇİNDE

Pavyonunu aşkı uğruna tiyatroya çeviren Selami’nin dizi çekimine giden oyuncuları tarafından yalnız bırakılmasıyla başlar hikaye… Seyirci kapının önündedir ve oyuncular gittikleri dizi çekiminden asla gelmeyecektir. Bu durumda oyunu sahnelemek de Selami başta olmak üzere tiyatronun çalışanlarına düşer… Ne olursa olsun perde açılacaktır…


ABT Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Biri Genel Sanat Yönetmeni Özer Tunca’nın yazdığı ve yönettiği oyunun yönetmen yardımcılığını ve dramaturjisini Ruteba Tatlı, reji Asistanlığını Ezgi Albayrak, proje başkanlığını Seyfi Satmaz yürütüyor. Osman Kot, Recep Kamiloğlu, Mustafa Doğan Ayhan, Yunus Derli ve Pınar Boyar’ın rol aldığı oyunun kostüm tasarımı Funda Çebi, dekor tasarımı Tayfun Çebi, ışık tasarımı Özgür Dokuyucu, müzikleri Oktay Köseoğlu, dans ve koreaografisi Meltem Yorulmaz’a, canlı müzikler ise Tolga Kervanlar, İbrahim Alperen Kozak ve Koray Akça’ya ait.


1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!