11. ANSİAD Girişimcilik Haftası Sona Erdi

Haberler14 Aralık 2013

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 11.si düzenlenen Girişimcilik Haftası ödül gecesi ile sona erdi. Kısa sürede gösterdiği başarılı çalışmaları ile dünya liginde sektörünün birincisi olan Kar-Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Sarı Yılın Girişimcisi seçilirken ANSİAD geçmiş dönem başkanlarından Güngör Pekşen anısına verilen ANSİAD Girişimcilik Haftası Güngör Pekşen Özel Ödülü de Çimtur ve İGA A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dündar Uluğkay'a verildi.

Ramada Otel’de düzenlenen kapanış kokteyli ve ödül töreninde bir konuşma yapan ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, bu yıl 11.sini düzenledikleri Girişimcilik Haftası'nın en keyif verici faaliyetleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“10'un üzerinde STK ile birlikte hazırladığımız bu hafta ile ülke kalkınmasında toplumun ve özellikle gençlerin bilinçlendirilmesi misyonunu yerine getirdiğimizi sanıyorum. Hafta boyunca 52 ANSİAD üyesi, 9 kadın 12 genç girişimci toplam 73 kişi okullarımızda 3 bine yakın öğrencimize eğitim vererek onlara dokunabildik. 4 Üniversitemizde 15 panelistin katıldığı 5 konferans, 4 panel ile 4 bin üniversite öğrencisine ulaştık. Bunlardan yüzde 1'i ülke kalkınmasına katkı koyabilirse ne mutlu bize. Melek Yatırımcılık konusu bu yılki farklılığımız. Bu konuda önemli faktörlerin yüzde 80'ini Antalya'ya getirdik. Üniversite gençleri projelerini anlatma ve değerlendirme fırsatını yakaladı. 2014'de bu konuya daha da ağırlık vereceğiz.”

Partnerlere plaket

Girişimcilik Haftası'ndan Sorumlu ANSİAD Yönetim Kurulu üyesi Hediye Kayacan, daha sonra paydaş kuruluşların temsilcileri Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Aziz Ergin, Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Süleyman Demirel Üniversitesi adına Göller Bölgesi Teknokent Müdürü Yrd. Doç Dr. İrfan Ateşoğlu, KOSGEB Müdürü Kazım Akgün, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın ile Yönetim Kurulu üyesi Mine Bayram Bilgici, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kepez, AÜ Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kenan Yüce, Burdur MAE Üniversitesi Sanayi İşbirliği, Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç Dr. Ahmet Sarıtaş, JCI Antalya Şubesi Yön.Kurulu Üyesi  Nazike Örge, Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Başkanı Metehan Erol, AIESEC Başkanı Ekin Acar, ile Melek Yatırım Organizasyonu sorumluları Erol Karadayı, Orçun Açan ve Ümit Öncel, sponsorlar  Ramada Otel Genel Müdürü Vefa Çelik ve Agne Tours Yöneticisi Yasemin Kaya'ya birer plaket verdi.

“Toprağa bir girişimcilik tohumu attık”

Daha sonra kısa bir konuşma yapan ANSİAD Girişimcilik Haftasından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hediye Kayacan, girişimciliğin ülke kalkınmasındaki önemini anlatarak, “Girişimcilik; hem üretmek, hem ürettirmektir. ANSİAD'ın misyonunda girişimcilik var. Biz toprağa bir girişimcilik tohumu attık, yeşermesini, gelişip büyümesini bekliyoruz” dedi. Bu yıl Melek Yatırımcılar organizasyonu ile bir farkındalık yarattıklarını dile getiren Kayacan, “Öğrencilerimizin iş modelleri yaratmalarını sağlayacak önemli bir adım daha attık. İleride girişimcinin yanında olarak yeni bir süreci yaşama geçireceğiz. Paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Birlikte büyürsek gelişiriz. Aynı asansöre bindik, ya yukarı çıkacak, ya da aşağıya ineceğiz. Ama birlikte” dedi.

Ve Ödüller

ANSİAD'ın geleneksel ödül töreni bölümünde ANSİAD geçmiş dönem başkanlarından Güngör Pekşen anısına düzenlenen “ANSİAD Girişimcilik Haftası Güngör Pekşen Özel Ödülü, üç ilçeyi bir araya getirerek kurduğu İbradı, Gündoğmuş Akseki (İGA) A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dündar Uluğkay'a verildi. Ödülünü Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdullah Aziz Ergin'in elinden alan Uluğkay, yoğun bir potansiyele sahip olan Akseki vadisindeki üç ilçenin birbiriyle ilişkileri olmadığını belirterek şunları söyledi:

“O kadar zor bir göreve talip olduk ki; sonunda üç ilçeyi bir araya getirerek İGA AŞ'yi kurduk. Devlet, Millet Elele Sloganı ile yola çıktık. 1984'de Finlandiya Milli Takımı kamp yaptı. Futbol takımları için sezon arasında muhteşem bir hava. Göktepe Kayak Merkezi iki büyük pisti ile Avrupa'nın ikinci uzun pistine sahip. Endemik bitkilerimiz var. Kral yolları bölgemizden geçiyor. Altınbeşik Mağarası tek başına bir turizm merkezi. Yöre o kadar değerli ki, altın madeni olsa bu kadar değerli olmaz. Bölge şimdi Orman Bakanlığı mülkiyetinde Turizm Bakanlığı'na devredilecek ve yatırımlar için start vereceğiz.”

Törenin son bölümünde Yılın Girişimcisi ödülü sahibini buldu. Kısa sürede dünya ölçeğinde gösterdiği başarılı performansı ve yarattığı katma değer ile öne çıkan Kar-Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Köksal SARI yılın girişimcisi seçildi. Ödülünü Vali Vekili Turan Eren'in elinden alan Köksal Sarı, bünyesindeki Kar-Sis, Kar-Pol, Kar-Miks ve Kar-Shop şirketleri ile ülke kalkınmasına katkı vermeye çabaladıklarını dile getirdi.



Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!