Altın Portakal’da Usta İşi Filmler!

Haberler27 Ağustos 2013
3.3B OKUNMA
Paylaş

Altın Portakal, “Ustaların Gözünden” programı kapsamında, dünyaca ünlü yönetmenlerin son dönem yapımlarını seyirci ile buluşturmaya devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi & Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4 – 11 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, dünyaca ünlü yönetmenler François Ozon, Michael Winterbottom, Alejandro Jodorowsky, Coen Kardeşler, Paul Schrader ve Kim Ki Duk’un son yapımları sinemaseverlerle buluşturulacak. 

Portakal’da ustalar geçidi


Fransız Yeni Dalga sinemasının en önemli yönetmenlerinden François Ozon’un Altın Palmiye için yarışan “Jeune & Jolie”;

Oscar ödüllü Coen Kardeşler’in bu yıl Cannes Film Festivali’nde jüri büyük ödülü kazanan, başrollerini Oscar IsaacCarey MulliganJohn Goodman’ın paylaştığı “Inside Llewyn Davis”;

Aldığı birçok ödül ile sinema dünyasına adını kazıyan Michael Winterbottom’un, ‘Soho'nun Kralı’ Paul Raymond'un skandallarla dolu dünyasını perdeye taşıdığı son filmi “The Look of Love”;  


Avant-garde filmleriyle tanınan Şilili Fransız yönetmen Alejandro Jodorowsky’un, otobiyografik son filmi “La danza de la realidad”;

Efsanevi “Taxi Driver” filminin senaristi yönetmen Paul Schrader’in, Amerikan sinemasının genç ve güzel yıldızı Lindsay Lohan’un James Deen ile başrollerini paylaştığı 2013 yapımı “The Canyons”;

Güney Koreli yönetmen Kim Ki-Duk’un kendi ülkesinde tartışma yaratan, yenilenen kurgusuyla vizyona girme izni alan, dünya prömiyerini 3 Eylül’de Venedik Film Festivali’nde yapacak olan “Moebius”;


Adlı yapımlar “Ustaların Gözünden” başlığı altında Altın Portakal izleyicisi ile buluşacak filmler arasında yer alıyor.

 



Jeune & Jolie Yön: François Ozon, Fransa, 2013, 95’ 


17 yaşındaki genç bir kızın, dört mevsimde yaşadıklarını arka plandaki dört farklı şarkı eşliğinde anlatan Jeune & Jolie, genç bir kızın tutku ve cinselliği keşfetme ve hayatını bu şehvet üzerine kurmaya başlama öyküsünü perdeye yansıtıyor. Dans la Maison ile Golden Shell ve San Sebastian Film Festivali Jüri Özel Ödülü’nü kazanan François Ozon’un  son filmi “Jeune&Jolie”, 2013 Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye için yarıştı ve eleştirmenlerin övgüsünü kazandı.

Fragman: https://vimeo.com/72967179

 



Inside Llewyn Davis, Yön: Joel&Ethan Coen, ABD, 2013, 105’

“İhtiyarlara Yer Yok” ve “True Grit” gibi pek çok ödüllü filme imza atan Coen Kardeşler’in ünlü folk müzisyeni Dave Van Ronk’un yaşamından esinlenerek gerçekleştirdikleri son filmleri “Inside Llewyn Davis” 1960’lı yılları perdeye taşıyor. Film, henüz ünlenmemiş genç bir müzisyenin 1960’ların başlarında New York’un Greenwich kasabasında folk müzisyenleri arasında kendine bir yer edinme hikayesini konu ediniyor. Oscar Isaac,  Justin Timberlake ve Carey Mulligan, Marcus Mumford ve Punch Brothers’ın eşsiz müzik performaslarıyla renklenen Inside Llewyn Davis bambaşka bir dönemin ve mekânın ruhunu yansıtıyor. Film bu yıl Cannes Film Festivali’nde jüri büyük ödülüne değer görüldü.

Fragman: https://vimeo.com/73127470


 



The Look of Love Yön: Michael Winterbottom, ABD, 2013, 101’

BAFTA ödüllü yönetmen Michael Winterbottom’un son filmi “The Look of Love”da iş adamı, empresaryo ve "Soho'nun kralı" Paul Raymond'un skandallarla dolu dünyası perdeye taşınıyor. Raymond, Londra'nın orta halli gece kulüplerini gördükten sonra 1958 yılında ilk "centilmenler kulübünü" açar ve kendisine devasa bir servet kazandıracak ama aynı zamanda İngiliz ahlakıyla ters düşmesine yol açacak bir maceraya girişir. Kurduğu kulüpler ve sahip olduğu erotik dergi imparatorluğu, başarısız bir evlilikle birleşerek trajik bir geleceğin hazırlayıcısı olacaktır.


Fragman: https://vimeo.com/72969878
 

La danza de la realidad Yön: Alejandro Jodorowsky, Şili, 2013, 130’

Usta sinemacı Alejandro Jodorowsky'nin doğum yeri olan Güney Amerika ülkesi Şili'de geçen çocukluk yıllarına odaklanan film biyografik bir yapım. Filmin senaristliğini ve yapımcılığını da üstlenen Jodorowsky yapımı şu sözlerle ifade ediyor: "Ben kendimi, hayli benden ayırıp, hayatın anlamına doğru umutsuzca bir arayıştayım. Filmin öyküsü Jodorowsky'nin doğduğu Tocopilla kasabasında geçiyor. Ailesinin göçmen olması dolayısıyla çocukluk yılları oldukça zorlu geçen Jodorowsky filmini şiirsel bir dünyada kurguluyor.
 

Fragman: https://vimeo.com/72971297

 



The Canyons, Paul Schrader, ABD, 2013, 99’

Hem yönetmen hem de senaryo yazarı olarak tanınan Paul Schrader’in son yapımı “The Canyons”da Lindsay Lohan ve James Deen başrolleri paylaşıyor. Gerilim türündeki film 20’li yaşlarındaki gençlerin kişisel olduğu kadar mesleki de olan saplantı ve tutkularına odaklanıyor. Genç bir film yapımcısı olan Christian’ın sevgilisi Tara ile ilişkisini anlatan yapımda Gus Van Sant da rol alıyor.

Fragman: http://vimeo.com/73132401


 



Moebius , Yön: Kim Ki Duk, Güney Kore, 2013 103’

Geçtiğimiz yıl “Pieta –Acı” ile Altın Portakal’da izleyiciyle buluşan Kim Ki-Duk, bu yıl son derece çarpıcı bir başka yapımla sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Kendisini aldatan kocasına beslediği düşmanlıkla tükenmiş durumda olan bir kadının intikam hırsı, oğlunda ölümcül bir yara bırakır. Bu olayın ardından kadın suçluluk duygusuyla ortadan kaybolur. Baba ise kendisi yüzünden bunalıma düşen oğlunun iyileşemeyeceğini anlar ve hayatını tümüyle ona adamaya karar verir. Yaralar zamanla kapanırken, annenin eve geri dönüşü aileyi çok daha korkunç bir yıkıma sürükleyecektir. Usta yönetmen Kim Ki-Duk’un kendi ülkesi Güney Kore’de tartışma koparan filmi “Moebius”, dünya prömiyerini 3 Eylül’de Venedik Film Festivali’nde yapacak.


Fragman: http://vimeo.com/73134135


3.3B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!