Büyükşehir’den 10 bin 750 Metrekarelik Yeni Park

Haberler31 Ekim 2013
2.9B OKUNMA
Paylaş

Büyükşehir Belediyesi, Otogar Kavşağı’nda yaptığı çalışmayla Antalya’ya 10 bin 750 metrekarelik yeni bir park kazandırdı. Spor teması, yürüyüş parkuru ve dinlenme alanlarından oluşan parkta 150 ağaç dikildi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri Otogar Kavşağı’nda başlattığı park ve çevre düzenleme çalışmasını tamamladı. Park, toplam 10 bin 750 metrekarelik bir alandan oluşuyor. Spor temasının da bulunduğu parkta 250 metre uzunluğunda alt zemini kuvars malzeme ile doldurulmuş koşu ve yürüyüş parkuru bulunuyor. Parkta yerleştirilen fitness aletleriyle vatandaşlar spor yapma imkanı bulacak.

150 Ağaç Dikildi


Park içerisinde oluşturulan yürüme ve dinlenme alanları bin metrekare kayrak kaşı ile kaplandı. Park içerisinde oturma ve dinlenme amaçlı, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi atölyelerinde üretilen 16 adet bank, 5 adet piknik masası ve 2 adet pergola yapıldı. Parkta 6 bin metrekarelik yeşil alan bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, park alanında çeşitli türlerde 150 adet ağaç dikimi yaptı.

Parkta Antalyaspor Amblemi Yapıldı

Üç ayrı girişi bulunun parkın, giriş kısımlara özel travers ahşaplardan oluşturulan düzenleme ile Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalyaspor ve EXPO amblemleri oluşturulacak. Parkın aydınlatması ise 40 adet dekoratif aydınlatma direği ile yapıldı. Park alanı aydınlatmaları ve sulama sistemleri, Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri tarafından yapıldı.


Nefes Alınacak Yeni Bir Alan Daha

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, yapılan park ile Antalya’ya yeni bir park alanı kazandırıldığını belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz kentimizi yeşil dokuyla donatmak için çalışmalarını sürdürüyor. Otogar Kavşağı’nda, o bölgede oturan vatandaşlarımızın rahatça nefes alabileceği ve aileleriyle vakit geçirebileceği yeni bir park alanı yapıldı. Parkımız Antalya’mıza hayırlı olsun” dedi.


2.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!