Büyükşehir’in Gençlik Danışma Merkezi’ne Öğrencilerden Büyük İlgi

Haberler16 Ocak 2014

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan, karşılaştıkları sorunlar ile başa çıkmakta zorlanan gençlere yönelik danışma hizmeti veren ‘Gençlik Eğitim ve Danışma Merkezi’ büyük ilgi görüyor.

Hayata geçirdiği sosyal projelerle 7’den 70’e her kesimi kucaklayan Büyükşehir Belediyesi Antalya halkının takdirini toplamaya devam ediyor.  Sosyal belediyecilik alanında kendisiyle yarışır hale gelen Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki ‘Gençlik Eğitim ve Danışma Merkezi’ ile gençlerin gözdesi oldu. Uzman bir kadroya sahip merkez, gençlere psikolojik, sosyal ve yaşamsal destek vermenin yanı sıra, akademik becerilerini geliştirmeye yönelik eğitici ve geliştirici danışmanlık hizmeti veriyor.

GİZLİLİK İLKESİ


Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, gençleri gelişim ve eğitim hayatları boyunca karşılaştıkları sorunlarla başa çıkabilmeleri adına Gençlik Eğitim ve Danışma Merkez’inden faydalanmaya davet etti.  Akaydın, merkezden hizmet alan kişilerin kimlik bilgileri, yaşadıkları sorunlar ve öngörülen mesleki çalışmalarla ilgili bilgilerin gizlilik ilkesi ile saklı tutulduğunun altını çizdi. Psikolojik danışmaya başvuran kişilerin halk arasında bilinenin aksine asla zayıf karakterli olmadığını ifade eden Başkan Mustafa Akaydın, “Bu gençlerimiz, kendilerinin ve yaşamlarının sorumluluğunu bilen bireylerdir. Var olan problemleri kabul ederek, yaşadıkları zorlukları çözmek için ilk adımı atmış kişilerdir” dedi. 

EĞİTİCİ SEMİNERLER VERİLİYOR

Öfke kontrolü,  geleceğe yönelik beklentilerde kaygılar, kişinin kapasite kullanımı, ders dinlerken yaşanan dikkat kaybı, yalnızlık hissi gibi konular başta olmak üzere merkezden destek alan gençlere, meslek seçimi ve kariyer planı konusunda da yardımcı olunuyor.  Gençlik Eğitim ve Danışma Merkezi’nde etkili iletişim, güvenli davranış, verimli ders çalışma teknikleri, sağlığa zararlı alışkanlıklar, sınav kaygısı, stresle başa çıkma ve ergenlerde cinsel gelişim gibi konularda profesyonel yardım sağlanıyor. Merkezde gençlik döneminde yaşanılan sorunlara yönelik, gençlere ve ailelerine koruyucu-önleyici çalışmalar çerçevesinde eğitici ve bilgilendirme seminerleri veriliyor. 



Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!