Çıraklık Merkezi’ne Çocuğun İnsan Hakları Ödülü

Haberler31 Ekim 2013
2.9B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sanayide çalışan çırakların barınma sorununu ortadan kaldırmak için açtığı Akdeniz Sanayi Kültür Merkezi, ‘Çocuğun İnsan Hakları Ödülü’ne layık görüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sanayide çalışan çıraklara barınma, beslenme ve eğitim olanakları sağlayan “Akdeniz Sanayi Kültür Merkezi”,  Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı tarafından ödüllendirildi. Vakıf, merkeze “Çocuğun İnsan Hakları Ödülü”nü verdi. Ödül, geçen yıl çocuk emeğine ilişkin yayınları dolayısıyla Cumhuriyet Gazetesi ve çocuk gelinler alanındaki çalışmaları nedeniyle Uçan Süpürge Derneği’ne verilmişti. Ödül töreni, 3 Kasım’da Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek olan Prof. Dr. Nusret H. Fişek’i anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek.

Türkiye'de Örneği Yok

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdikleri Akdeniz Sanayi Kültür Merkezi’nin sanayi çıraklarına sıcak yuva olduğunu söyledi. Bu merkezin çırakların sadece barınma sorununu değil, kültür ve sanat anlamında da gelişmelerini sağladığını dile getiren Akaydın, merkezin Türkiye’de örneği bulunmadığını kaydetti.


Çıraklar Üniversite Sınavını Kazandı

Akaydın, merkezde kalan çocukların eğitimlerini de devam ettirmelerine olanak sağladıklarını belirterek, bazı çırakların üniversitesi sınavını kazarak öğrenci olduğunu açıkladı. Başkan Akaydın, “Maliyeti düşük ama sosyal anlamda gençlerimize büyük fayda sağlayan merkezimin saygın bir kuruluş tarafından ödüllendirilmesi, doğru işler yaptığımızın göstergesi olmuştur. Projemizi ödüle layık görenlere teşekkür ederim” dedi. 

 



2.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!