Eurodesk Temsilcileri Büyükşehir’de!

Haberler12 Kasım 2013

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Eurodesk Türkiye Koordinatörlüğü ve Eurodesk Temas Noktaları temsilcilerini ağırladı. Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, temsilcilere Büyükşehir’in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eurodesk Türkiye Koordinatörlüğü ve Eurodesk Temas Noktaları temsilcileri Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Eurodesk Temas Noktaları bulunan kentlerdeki kurumların iyi uygulama örneklerini yerinde görmek ve bunların diğer kurumlara aktarılmasına olanak sağlamak amacıyla gerçekleştiren ziyarette temsilciler, Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Avrupa Birliği İlişkileri ve Proje Şube Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

ANTALYA KENDİNİ AŞMIŞ BİR KENT


Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılından beri Eurodesk Temas Noktası olarak faaliyet gösterdiğini söyledi. Ziyaretçilere belediye olarak Eurodesk çalışmaları hakkında bilgi veren Cemal Öcal, Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere ve istihdama yönelik çalışmalarını anlattı. Cemal Öcal, “Antalya birçok konuda kendini aşmış bir kent. Her yıl birçok uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Yılda 10 milyonu aşan yabancı turist sayımız var. 50 binin üzerinde kentimizde yaşayan yerleşik yabancı bulunuyor” dedi.   

EURODESK NEDİR?

Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa bilgi ağıdır. Tüm AB ve diğer program ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk, Türkiye’de Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirildi. Eurodesk soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması, gençlik programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması gibi hizmetler veriyor.


 


 


 


 



Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!