100 Sanatçılı Dev Sergi

Haberler26 Şubat 2015

Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Sanat Merkezi'nde bir ilke imza atılacak. Konyaaltı Belediyesi işbirliğinde 100 ünlü resim, heykel ve seramik sanatçısının eserleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sergilenecek.
'100 Cumhuriyet Sanatçısı İle 2023'e Yürüyoruz' sloganlı sergiye, 50'si Antalya'dan toplam 100 sanatçı katılacak. Sergide, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Eren Eyüpoğlu, Eşref Üren, Şefik Bursalı, Nuri İyem, Ömer Uluç, Turgut Atalay gibi ünlü sanatçılarının da aralarında bulunduğu 100 esere yer verilecek. Galeride hazırlık çalışması yoğun bir şekilde sürdürülüyor.
Katılımcı sanatçıların çoğunlu kadınlardan oluşacak sergide Fotoğraf Müzesi Kurucusu ve Tarih Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Cengiz Kahraman da Cumhuriyet'in ilk döneminde sosyal ve kültürel hayata katılan kadınların fotoğraflarından oluşan bir sunum gerçekleştirecek. Ayrıca, aralarında Afet İnan, Cahide Sonku, Halide Edip, Mine Urgan, Leyla Gencer, Suat Derviş gibi ilk meslek sahibi kadın öncülerin fotoğraf ve yaşam hikayelerinden oluşan 'Cumhuriyetin Öncü Kadınları Sergisi' de ziyarete açılacak. Kansu Şarman tarafından da Cumhuriyetin beş öncü kadınının hayat hikayeleri anlatılacak.



Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!