14. Runatolia Spor Festivali Sona Erdi

Haberler04 Mart 2019
1.9B OKUNMA
Paylaş

49 ülkeden 10 bin kişinin katıldığı ve aralarında profesyonel sporcularında yer aldığı RUNATOLIA spor festivali sona erdi.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ve 2 gün süren RUNATOLIA spor festivali kapsamında, Minik Adımlar, Halk Koşusu ve Yüksek Topuklar yarışı yapıldı. Dün Antalya Kültür Parkı önünden başlayan yarışlara, 49 ülkeden 10 bin kişi katıldı. Etkinlikte, 10, 21 ve 42 kilometrelik maratonda dereceye girenlere ödülleri verildi. 

Vali Karaloğlu Ailesiyle Destek Verdi 
Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun ailece katılarak destek verdiği yarışların start alanında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur ve Sahil Güvenlik Komutanı Sezai Öztürk start ve finiş alanına gelerek destek verdi. 

Dereceye Girenler 
İlk start 10 kilometre yarışı için verildi. Katılımın yüksek olduğu mücadele sonunda dereceye girenler belli oldu. İlk üçe şu koşucular şöyle: 
Kadınlar: Takyana Neroznak, Nursel Karataş, Natalia Gyurten 
Erkekler: Hasan Karataş, Andrii Gyurten 

21 kilometrelik Runatolia Yarı Maratonu 
Kadınlar: Marion Sarasa, Sneijders Maria Elis, Mediha Özdil 
Erkekler: Cathryn Hoart, Jeannine Draszcz, İsmigül Yıldız 

21 kilometrelik genel klasman 
Kadınlar: Ceren Yılmaz, Rumeysa Coşkun, Svetlana Şepeliova 
Erkekler: Fetene Alemo Regasa, Liviu Croitoru, Andrei Loiko 
Maraton genel klasman: 
Kadınlar: Elena Nurgalieva, Olesya Nurgalieva, Mariyam Abdul Kareem 
Erkekler: Murat Kurtak, Murat Kaya, Jaco Smith 

Türel: “Seneye Tekrar Buluşacağız” 

Yarışlara her yıl olduğu gibi büyük destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Marka kentimiz spor organizasyonlarında da bir numaraya yükseldi diyebiliriz. Geçen hafta Tour Of Antalya’yı ve Grand Fondo’yu gerçekleştirdik. 21 ülkeden 28 takım iştirak etmiş ve Avrupa’da büyük yankı uyandırıp övgü almıştı. Şimdi 10 binlerce insanımız, Türkiye’nin dört bir tarafından buraya gelerek yarıştılar. Ayrıca 49 ülkenin sporcuları da bu güzide yarışa iştirak etiler. Emekleyen çocuklarımızın yarışları, yüksek topuk koşusu, RUNATOLIA'ya renk katan etkinliklerdi. Katılanlara, dereceye giren ya da giremeyen herkese şükranlarımı sunuyorum. TURSET Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu ve ekibi de yıllardır büyük iş başarıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Seneye tekrar buluşacağız” diye konuştu. 


RUNATOLIA’yı marka haline getiren TURSET Organizasyonun Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu ise, “Gece yağan yağmur korkutmuştu. Ama sabah tamda koşucuların istediği bir havada cereyan etti yarışlar ve herkes büyük bir keyif aldı. Bir RUNATOLIA'ya yüzümüzün akıyla daha geride bıraktık. Herkese destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA


1.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!