16. Çocuk Festivali'ne 16 Ülkeden Çocuk Katılacak

Haberler26 Mart 2015
1.2B OKUNMA
Paylaş

Antalya, bu yıl 16'ncı kez düzenlenecek Uluslararası Antalya Çocuk Festivali kapsamında yaklaşık 16 ülkeden gelecek yüzlerce çocuğu ağırlamaya hazırlanıyor.

FOMGED Gençlik Kulübü'nün düzenlediği 16'ncı Uluslararası Antalya Çocuk Festivali, bu yıl 18- 24 Nisan günleri arasında yapılacak. Festivalde, 16 ülkeden 25 ayrı gösteri grubu içinde 1000 kadar çocuk ağırlanacak. Festival kapsamında uçurtma şenliği ve kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulacak 'sevgi korteji'ne katılacak çocuklar, müzelerden lunaparka, şelalelere kadar çeşitli tarihi, turistik ve çocuklar için cazip mekanları ziyaret edecek. Çocuklar ayrıca Antalya il merkezindeki çeşitli yerlerde ve ilçelerde baleden halk oyunlarına kadar birbirinden farklı ve renkli gösteriler sunacak.

19 Nisan günü saat 16.00'da Konyaaltı Atatürk Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yapılacak korteje katılacak çocuklar, 20 Nisan günü tarihi ve turistik yerleri gezecek. 21 Nisan'da şehrin değişik yerlerinde gösteri yapacak çocuklar, 22 Nisan'da Akseki İlçesi'nin Sarıhacılar Köyü'nde danslarını sergileyecek. Dünya çocukları, 23 Nisan gösterilerini ise Kumluca İlçesi'nde gerçekleştirecek.


Festivalde Çin, Macaristan, İspanya, Bosna Hersek, Romanya, Gürcistan, KKTC, Litvanya, Estonya, Bulgaristan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Letonya, Slovakya ve Rusya Federasyonu'ndan farklı gruplar yer alacak.

Festivale geçen yıllarda Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın sahip çıktığını ve destek verdiğini belirten FOMGED Genel Başkanı Mustafa Kavasoğlu, aynı desteği bu yıl da beklediklerini söyledi. Bu festivalin hem Antalya, hem de dünya çocukları açısından çok anlamlı olduğunu ve geleneksel hale geldiğini belirten Kavasoğlu, "Dünya çocuklarının katıldığı bu festivale Antalyalılar hep sahip çıktı. Yoğun ilgi gören festivale bu yıl da Antalyalıların ve kenti yönetenlerin sahip çıkacağına inanıyoruz" dedi.



1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!