16. TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği

Haberler11 Temmuz 2013
2.2B OKUNMA
Paylaş

16. TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği 16-18 Ağustos 2013 tarihleri arasında 2000 m. yükseklikteki Saklıkent'te (ANTALYA) düzenlenecektir. 

15 yıldır düzenlenen ve 7'den 77'ye tüm gökbilim meraklılarına açık olan bu gökyüzü şenliği ülkemizde bilim-toplum buluşması anlamında örnek bir halk etkinliği özelliğini başarıyla sürdürmektedir. Amatör sıfatıyla da yapılabilecek yegâne bilim olma özelliğine sahip astronomide şimdiye kadar yapılan keşiflerin yarısından fazlası amatör astronomlar tarafından yapılarak literatüre çok önemli katkılar sağlanmıştır. Astronominin doğal laboratuvarı olan gökyüzünde, doğru bilgi ve donanımla herkesin çalışabilmesi ve bu sayede bilime daha doğru bakabilmesi için bu tür etkinliklere katılmanın faydalı olduğuna inanıyoruz. 

Herkese açık bu etkinliğe kayıt yaptırıp katılımcı olma şansı yakalayanlar Saklıkent'te astronomi ile dolu üç gün geçireceklerdir. Şenlik boyunca konusunda uzman astronomlar tarafından gökbilim hakkında temel bilgilerin verileceği seminerler, gökyüzünü ve gökcisimlerini tanıtmaya yönelik teleskoplarla gözlemler, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi ziyareti, özellikle çocuk ve genç yaştaki katılımcılara yönelik atölye çalışmaları, firma sergileri ve çeşitli yarışmalar yapılacaktır.



2.2B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!