2019'un Temasına Üç Alternatif: Perge, Aspendos ve Patara

Haberler05 Aralık 2018
2.3B OKUNMA
Paylaş

Antalya'da ilk defa bu yıl başlatılan ve Perge Antik Kenti'nin tema olarak belirlendiği temalı yıllar projesinde 2019 için üç alternatifin, Perge, Aspendos ve Patara antik kentleri olduğu kaydedildi. Perge'nin yeniden tema olarak belirlenmesi önerisi turizmcilerden geldi.

Antalya'da ilk defa bu yıl deniz-kum-güneş turizminin yanı sıra, binlerce yıllık antik kentleri ve tarihi zenginliğinin de öne çıkartılması amacıyla her yıl bir antik kentin tema olarak belirlenmesi kararlaştırıldı. Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçe belediye başkanları ve şehrin tüm dinamiklerinin içinde yer aldığı Antalya Yüksek İstişare Konseyi (AYİK) tarafından alınan bu kararla, 2018 'Perge Yılı' ilan edildi.

Vali Münir Karaloğlu, Uluslararası Turizm Resort Kongresi'nde yaptığı açıklamada, Antalya'da temalı yılların başlatılması ve 2018'in de 'Perge Yılı' ilan edilmesinin çok önemli faydalarının görüldüğünü söyledi. Vali Karaloğlu, 2019 yılı içinse üç alternatif belirlendiğini, bir dahaki AYİK toplantısında da 2019 yılı temasının belirlenerek kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Üç Alternatif 


AYİK'in geçen ayki toplantısında ise 2019'un teması olarak belirlenecek antik kent konusu gündeme alındı. Belirlenen üç alternatif antik kentin ise Perge ile Kaş ilçesindeki Patara ve Serik ilçesindeki Aspendos antik kentleri olduğu kaydedildi. Özellikle AYİK'in turizmci üyeleri, 2019'un yeniden Perge Yılı olarak ilan edilmesi önerisinde bulundu. Üç alternatifle ilgili bu hafta yapılması planlanan AYİK toplantısında 2019'un teması olacak antik kent belirlenecek.

Perge Önerisi

Perge'yi gösteren 'Burası Antik Perge' gibi devasa tabelalar olması gerektiğinden bahseden TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ahşap ve şık satış noktaları, tabela eksiklerinden bahsederek, antik kent içinde eserleri tanıtan bilgiler, 3 D sinema gibi hem antik kentin içinin hem de gidiş yolu ve çevresinin düzenlenmesinin önemine dikkat çekti. Ayık, “Perge yılına devam edilebilir ama oranın artık biraz daha insanların görebileceği, çok kolay bir şekilde algılayabileceği Aksu ile beraber bir aşamaya gitmesinin faydası var" dedi.


Perge'nin 2019 yılı için de tema olarak devam ettirilmesi önerisinde bulunan ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ise “Biz burayı gündemden düşürmeyeceğiz, yine aktivitelerimizi devam ettireceğiz. Ancak her tema iki yıl olursa daha hazmedilir, aktiviteler bir takvime yerleştirilir ve bu sayede acentelerin oraya paket turlarının konulması sağlanabilir. Çünkü bu kadar kısa zamanda planlanmış olan paket turları iptal etmek veya değiştirmek zor oluyor. Antalya'da kent yaşayanlarına burayı tanıtmaya çalıştık ama maalesef turist getiremedik. Girişleri 60 bini geçmedi. Turist girişi olmasının yolu da tekrar buranın acentelerin paket turlarına alınmasıyla olur" diye konuştu.

Kaynak: DHA


2.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!