24 Haziran Seçiminde Engelli Vatandaşlara Seyyar Sandık

Haberler15 Mayıs 2018
897 OKUNMA
Paylaş

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili uyarılarda bulunarak, uygulanacak yasakları açıkladı. Karaloğlu, yasakların yanısıra bu seçimlerle beraber engelli vatandaşlara özel 'Seyyar Sandık' uygulamasının başlayacağını dile getirdi. Karaloğlu, "Bu seçimlerde bir ilk olarak seyyar sandık uygulaması hayata geçiyor. Artık engelli vatandaşlarımızın oy sandıklarına gitmesine gerek kalmadı. Engelli vatandaşlarımız bir form doldurarak verecekler ve bundan sonra sandık onların ayağına gidecek." diye konuştu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Engelli Vatandaşlara Seyyar Sandık


Her seçimin önemli olduğunu söyleyen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun her gün yayınlamış olduğu kararları ve açıklamaları dikkatle takip ettiklerini söyledi. Vali Karaloğlu 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimin ilklerin seçimi olacağını ifade ederek; "Türkiye geçen yıl 16 Nisan’da yapılan referandum ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçti. Bu yeni sistem sonrası ilk kez hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekilliği seçimleri aynı gün yapılacak. Ayrıca Türkiye’de bu seçimlerde ilk defa yasal ittifaklar olacak. Yine bu seçim 2 turlu olacak. 24 Haziran seçimlerinde sonuç alınamadığı takdirde 8 Temmuz’da bir seçim daha olacak.  Yine bu seçimde 600 milletvekili seçeceğiz. Biliyorsunuz daha önce milletvekili sayısı 550’ydi. Bu noktada Antalya’mızın 14 olan milletvekili sayısı da 16 ‘ya yükselmiş oldu. Yine bu seçimlerde bir ilk olarak seyyar sandık uygulaması hayata geçiyor. Yenilikler içerisinde beni en çok mutlu eden karar bu oldu. Artık engelli vatandaşlarımızın oy sandıklarına gitmesine gerek kalmadı.  Engelli vatandaşlarımız bir form doldurarak verecekler ve bundan sonra sandık onların ayağına gidecek. Geçtiğimiz muhtarlık seçimlerinde sedyenin üstende oy kullanmaya gelen vatandaşlarımız olmuştu. Bu beni çok üzmüştü. Yeni uygulama ile bunlar sona erecek" dedi.

Antalya'da Seçmen Sayısı 37 Bin Kişi Arttı

Vali Karaloğlu, seçim güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, şunları söyledi: "Geçtiğimiz dönem Antalya’da oy kullanan sayısı 1 milyon 640 bin civarıydı. Bu dönemde yaklaşık 1 milyon 677 bin civarı vatandaşımız oy kullanacak. Tabi bu nokta bizim için seçim güvenliği çok önemli. Yine sandık sayılarımızda da artış oldu. Ortalama bir sandıkta 360 – 380 arası oy kullanılacak. Er sandığın başında rütbeli bir güvenlik görevlimiz olacak. Propaganda döneminde her partinin özgürce görüşünü seçmene aktarabilmesi için elimizden gelen tüm güvenlik önlemlerini aldık. Yine seçim günü vatandaşlarımızın hiçbir baskı altında kalmadan şiddetten uzak özgürce oy kullanabilmesi de bizim görevimiz. Biz bu konuda da tüm önlemlerimizi aldık. Tabi seçim öncesi provakatif eylemler olabilir. Bu konuda da ciddi çalışmalar yaptık. Biz bu konularda basınımızdan da destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


Seçim Yasakları

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, düzenlendiği basın toplantısında seçim yasaklarını açıkladı. Vali Karaloğlu; "Seçim gününe dönük YSK’nın almış olduğu kararlar var. Öncelikle 24 Haziran günü içki satışı ve servisi yapılmayacak. Yine seçim günü  ruhsatlı bile olsa silah taşınamayacak. Seçim günü düğün yapacak vatandaşlarımız ancak saat 18: 00’dan sonra düğün yapabilirler. Yine basınımızda seçim günü saat 18:00’a kadar seçim sonucuna yönelik tahmin veya haber yapamayacaklar. Normalde YSK saat 18:00- 21:00 arası seçim sonuçlarının açıklanması için basınımıza izin verirdi. Anack bu seçimde bu sürenin biraz daha uzayabileceğini düşünüyoruz. Yine en son aşamada seçim sonrası sandıklar açılıp sayılacak tutanaklar tutulup il seçim kuruluna ulaştırılması sağlanacak. Bu konu hep  tartışma yaratır, biz bu konuya dikkat ediyoruz. Bu yüzden biraz öncede ifade ettiğim gibi her sandığın başında bir rütbeli görevlimiz olacak" dedi.


897 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!