25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Balenin Yıldızlarını Ağırlayacak

Haberler12 Eylül 2018
1.5B OKUNMA
Paylaş

Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosu, dünyaca ünlü sanatçıları, orkestrası ve korosu eşliğinde 13 Eylül Perşembe akşamı “Bolşoy Bale Gala Gecesi” adlı muhteşem performanslarını sahneleyecekler. Dünyanın en bilinen ve klasik bale eserlerinden bir şölenle seyirci karşısında olacak topluluk Aspendos’a ilk kez geliyor.
 
 

Topluluk; Çaykovski’nin “Kuğu Gölü”, “Uyuyan Güzel”, Chopin’in “Chopiniana”, Boris Asafiev’in “Paris Ateşi”, Adolf Adam’ın “Korsan”, Leo Delibes’in “Coppelia”, Arif Melikov’un “Ferhat ile Şirin” gibi klasik beyaz bale eserlerden bölümleri ünlü koreograflar,  Y. Grigorovihc, M. Petipa, M. Fokin, A. Ratmansky, Vasily Vainonen, Y. Burlaka, S. Vikharev, A. Gorsky ‘nin adımları ile sahneleyecekler. 

1776 yılında kurulan Bolşoy Tiyatrosu; Rusya’nın en eski bale ve orkestra topluluklarını içinde barındırmaktadır. Bolşoy Orkestrası aynı zamanda dünyanın en büyük senfoni orkestrası olarak da tanınmaktadır.  Baş dansçı ve aynı zamanda devlet sanatçısı Ekaterina Shipulina’nın yanı sıra; topluluğun diğer başdansçıları olan Yulia Stepanova ve Maria Vinogradova da Aspendosta seyirci karşısında olacaklar.  2002 yılında Rusya Federasyonu Onur Sanatçısı ünvanına layık görülen, Bolşoy Topluluğunun Bale Direktörü Makhar Vaziev; 1995- 2008 yılları arasında Kirov Balesi Direktörlüğü, 2008-2016 yılları arasında da La Scala Bale Direktörlüğü yapmıştır. Sanatçı 2016 yılında Bolşoy Bale Direktörü olarak atanmıştır. Topluluğun orkestra şefi Pavel Klinichev ise 2001 yılında Bolşoy’da kadrolu orkestra şefliği, 2010-2015 yılları arasında da Ekaterinburg Operası baş orkestra şefliği yapan sanatçı, 2014 yılından beri Mikhailovsky Tiyatrosu’nda orkestra şefliği görevini sürdürmektedir. 
 



1.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!