25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde Balenin Yıldızları Sahnedeydi

Haberler14 Eylül 2018
3.3B OKUNMA
Paylaş

Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosu, dünyaca ünlü sanatçıları, orkestrası ve korosu eşliğinde 13 Eylül Perşembe akşamı “Bolşoy Bale Gala Gecesi” adlı muhteşem performanslarını sahnelediler. Dünyanın en bilinen ve klasik bale eserlerinden bir şölenle seyirci karşısında olan topluluk ilk kez sahnede oldukları Aspendos’ta sanatseverlerden büyük alkış aldı. Festivalin düzenlendiği ilk yılların coşkusunu ve büyüsünü yakalayan tiyatroda iğne atılsa yere düşmeyecek kadar doluydu.

Orkestra şefi Pavel KLINICHEVin yönetimindeki Bolşoy Orkestrası eşliğinde sahnede olan topluluğu Antalya protokolü, Rusya Büyükelçiliğinden gelen kalabalık bir topluluk ile sayısı 3500’ye ulaşan coşkulu bir seyirci katılımı izledi.ATV-Sabah’’ın Ana Medya Sponsoru olduğu festivalde sahnelenen “Bolşoy Bale Gala Konseri” ve 18 Eylül’de sahnelenecek “Aida” eserlerinin sponsorluğunu “Süral Otel” üstleniyor.

Festival18 Eylül akşamı sahnelenecek Giuseppe VERDI’nin muhteşem operası “Aida” ile sona eriyor. Ünlü Bulgar rejisör Kuzman POPOV’un sahneye koyduğu, Rus mezzo-soprano Anastasia BOLDYREVA’nın da sahnede olacağı “AİDA” operası 18 Eylül 2018’de 2000 yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu’nda Antik Mısır’da geçiyor. Amneris rolü ile Aspendos’ta olacak ve genç yaşına rağmen kariyerinde hızlı bir yükseliş yakalayan Rus mezzo-soprano Anastasia BOLDYREVA, Arena Di Verona’daki İtalya’nın en prestijli festivalinde, Genova’daki Carlo Felice Tiyatrosu’nda ve Roma Opera Tiyatrosu’nda sahne almaktadır.



3.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!