2.Antalya Bisiklet Festivali Başladı!

Haberler30 Ağustos 2013
2.5B OKUNMA
Paylaş

2.Antalya Uluslararası Bisiklet Festivali kapsamında Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 350 bisikletçi Antalya'da buluştu. Festival bisiklet kazasında hayatını kaybedenleri anma turu ile başladı.

Turizmin başkenti Antalya, 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasında Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 350 bisikletliyi ağırlıyor. 2. Antalya Uluslararası Bisiklet Festivali 29 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Bisiklet tutkunları 4 gün boyunca Antalya ve çevresindeki, tarih ve doğa güzelliklerini keşfetmek için birlikte pedal çeviriyor. Festival bisiklet kazasında hayatını kaybedenleri anma turu ile başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve EXPO 2016 ile bir içecek firması ve özel hastanenin sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalin ilk gününde, Türkiye ve yurt dışından gelen 350 bisikletçi Sarısu kamp alanında toplandı. Kamp alanından hareket eden bisikletçiler kente yeni yapılan bisiklet yollarını kullanarak Akdeniz Bulvarı, Konyaaltı Caddesi'nden Yavuz Özcan Parkı'na, oradan tekrar kamp alanına döndü. Yaklaşık 18 kilometrelik parkurda pedal çeviren bisikletçilere tur boyunca Antalya Emniyet Müdürlüğü ve sağlık ekipleri eşlik etti.

Festivale katılan bisikletçiler, çam ağaçlar altında çadırlarda konaklıyor ve Akdeniz'in mavi sularının yanı sıra Torosların yeşillikleri içinde Antalya ve çevresindeki Kaleiçi, Gökdere, Lara, Düden, Kurşunlu Şelalesi ve Termessos gibi tarihi ve doğal güzellikleri, 4 gün boyunca bisikletleriyle turlayacak.

Festival Komitesi'nden Işıl Tutucu, festival ile amaçlarının bisiklet kullanımın daha da artmasını sağlamak ve katılımcılara keyifli anlar yaşatmak olduğunu söyledi. Katılımda yaş sınırı olmadığına dikkati çeken Tutucu, 7'den 70'e katılımcıların olduğunu belirtti.

BİSİKLET KAZASINDA HAYATINI KAYBETMİŞ BİSİKLETÇİLER UNUTULMADI

Festival katılımcıları 'Bisiklet Özgürlüktür' sözleri ile mesajlarını verirken, bu yıl kadın katılımcı sayısının artması dikkat çekti. Festival, hayatını kaybedenleri anma turu ile başladı. Festivale başvuran ancak bisiklet kazasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Tolga Beyenir ve diğer kaza kurbanları için önce saygı duruşunda bulunuldu ardından pedallar çevrildi. Şehir turu atan festival katılımcıları arkalarına astıkları dövizlerle de sürücülere mesaj verdi. Ayrıca kamp alanında hayatını kaybeden Tolga Beyenir için anma köşesi hazırlandı.

Kentte tur atan bisikletçiler Antalyalılar ve yerli yabancı turistler tarafından ilgi ile izlendi. Çocukları ile festivale katılan bisikletli aileler ilginç görüntüler oluşturdu.

PARKURLAR

Festivalin ikinci gününde sabah Gökdere parkuruna 36 kilometre pedal çevirecek olan bisikletçiler, akşam 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılacak. Bisikletleri ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki fener alayında yer alacak bisikletçiler, Antalyalılarla Zafer Bayramı'nı kutlayacak.

Festivalin üçüncü gününde Lara sahil şeridini takip ederek Kurşunlu Şelalesi'ne gidecek bisikletçiler, aynı gün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da katılımıyla kamp alanında barbekü partisi verecek.

Turun son gününde 102 kilometrelik parkurda bisikletçiler, Termessos'a pedal çevirerek dağın doruğuna kurulan antik kenti gezecek.



2.5B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!