50.Altın Portakal'a Muhteşem Kortej

Haberler07 Ekim 2013
1.9B OKUNMA
Paylaş

Altın Portakal Film Festivali’nin geleneksel kortej geçişine on binlerce Antalyalı eşlik etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın, ünlü sanatçı Nebahat Çehre ile öncülük ettiği kortejde Antalyalılar sanatçıları bağrına bastı. Halkın büyük ilgisi nedeniyle kortej, 4.5 kilometrelik yolu 1.5 saatte tamamladı.

Üstü açık ciplerle gerçekleştirilen korteje, Nebahat Çehre, Ediz Hun, Eşref Kolçak, Oya Aydoğan, Tanju Gürsu, Temel Gürsu, Süleyman Turan, Gülsen Tuncer, Bulut Aras, Coşkun Göğen, Ahu Tuğba gibi Yeşilçam’ın unutulmaz isimleri ile genç kuşak sinema oyuncuları katıldı. Otelde düşerek ayağını inciten Ahu Tuğba, kortejin başlangıç noktası Antalya Kültür Merkezi’ne tekerlekli sandalye ile geldi. Tuğba, kortejde halkı ayakta selamladı.

Caddelerde İnsan Seli


Geleneksel Altın Portakal kortejine Anadolu Ateşi dans grubunun davulcuları üstü açık araçla eşlik ederken, Antalyalı Harley Davidson motorcuları da ayrı bir renk kattı. AKM önünden başlayıp 100. Yıl Bulvarı üzerinden Güllük Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı’ndan geçerek Atatürk Caddesi üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ne kadar 4.5 kilometrelik mesafe kat eden korteje Antalyalıların ilgisi büyük oldu. Caddeler boyunca büyük kalabalıklar oluşturan vatandaşlar, ünlü sanatçıları ve Başkan Mustafa Akaydın’ı alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Kortejde yer alan Antalya Kent Konseyi üyesi kadınlar da ellerindeki dövizlerle kadınların siyasette daha aktif yer almalarını talep etti.

Hiçbir Politikacıya Bu Sevgi Nasip Olmaz

Halkın yoğun ilgisi nedeniyle 1.5 saatte tamamlanan kortej geçişi Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde son buldu. Korteje katılan sanatçılar Başkan Mustafa Akaydın’le birlikte Antalyalıları selamlayarak çiçek attı. Başkanlık katından halka seslenen Başkan Akaydın şunları söyledi: “Festivalimizin 50’nci yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Aramızda Yeşilçam’ın sanatçıları var. Onlara hoşgeldiniz diyorum. Kortejde on binlerce Antalyalı vardı. Bu kent olarak sanatı ve sanatçıları ne kadar sevdiğimizi, kucakladığımızı gösteriyor. Hiçbir politikacıya böyle meydanlar, böyle bir halk nasip olmaz. Bunu sağlayan bu sanatçı arkadaşlarımız ve sizin sevginiz. Zorlama yok bu sevgide. Sanatçılarımıza minnetlerimizi sunuyorum. Aramızdan ayrılan veya çeşitli nedenle burada olamayan sanatçıları saygıyla anıyorum.”


Sanatçılardan Halka Teşekkür

Başkan Akaydın’ın ardından Ediz Hun da halka seslendi: “Sevgili Antalyalı kardeşlerim. Sizlerle birlikte bulunuyor olmak bizler için büyük bir bahtiyarlıktır. Mutluluğu tatmanın yegane yolu onu paylaşabilmektir. Bizi sevgiyle, coşkuyla kucakladınız. Size şükranlarımızı sunuyorum” dedi. Daha sonra Coşkun Göğen, Oya Aydoğan, Sümer Tilmaç, Tanju Gürsu, Süleyman Turan, Bulut Aras ve Erkan Can, tek tek halka seslenerek kendilerine gösterilen sevgi nedeniyle teşekkür etti. Ardından Anadolu Ateşi dans grubu belediye önünde gösteri yaptı. Geleneksel kortej, Başkan Mustafa Akaydın’ın Büyükşehir Belediyesi’nde verdiği kokteylle sona erdi.


1.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!