55. Uluslararası Antalya Film Festivali, Geleneksel Kortejle Başladı

Haberler29 Eylül 2018
1.5B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 55'incisini gerçekleştirdiği Uluslararası Antalya Film Festivali, her yıl düzenlenen geleneksel kortej geçişiyle başladı. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi önünde klasik araçlara binen Türk sineması ve dizi yıldızları, trafiğe kapatılan yollarda Antalyalıları selamladı.

Korteje Şahnaz Çakıralp, Serdal Genç, Arda Gözüküçük, Hüseyin Ruhi Sarı, Burcu Binici, Uğur Kurul, Çağkan Çulha, Atılgan Gümüş, Serkan Kuru, Özlem Balcı, Zeynep Elçin Özdemir, Yavuz Bingöl, Alma Terzic, Atıl İnanç, Sabriye Günüç, Mustafa Kürşat Alnıaçık, Gerçek Alnaçık, Zeynep Elçin Özdemir, Mehmet Özgür, İpek Erdem ve Ayşe Özdemir gibi isimler katıldı. 
Kortej öncesi yağan yağmura rağmen, Antalyalılar sevdikleri sinema ve dizi yıldızlarını görmek için sıralandı ve sevdikleri sanatçılarla selfie çekti. Bir süre klasik araçtan inerek yürüyen Yavuz Bingöl "Son 15 yılda sinema çok iyi bir noktaya geldi. Toplum filmlerine daha çok sahip çıkmaya başladı. Film sayısı çok arttı. Warner Bros anlayışı ve algısı kırıldı. Eskiden Türk yönetmenler filmlerini yayınlayacak salon bulamazlardı. Son 15 yılda sinema seyirci sayısı arttı ve seyirci kendi hikayesine, özüne sahip çıktı" dedi.
Oyuncu Mehmet Özgür, Türk sinemasının ulusal anlamda hak ettiği değere kavuştuğunu belirtirken, Kürşat Alnıaçık da havanın yağmurlu olmasına rağmen katılımın çok iyi olduğunu söyledi. Alnıaçık, "Festivalin önümüzdeki yıllarda daha güzel devam edeceğine inanıyorum. Büyükşehirler böyle festivalleri düzenleyip sanatçı ve seyirciyi buluşturulmalı" diye konuştu.
Kortejin ardından sanatçılar, Cam Piramit'de düzenlenecek açılış törenine geçti. 
 



1.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!