56. Antalya Altın Portakal Film Festivali Günlüğü/ 26 Ekim, Cumartesi

Haberler26 Ekim 2019
2.4B OKUNMA
Paylaş

Bugün, saat 15:00'da geleneksel Festival Korteji ve 20:00'da ise Açılış Töreni ile ‘merhaba’ diyecek.

Festivalin iki yıl aradan sonra geri dönen Ulusal Yarışmalar’ının gösterimleri de yarın başlıyor! Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Orçun Berham’ın “Bina” ve Faysal Soysal’ın “Ceviz Ağacı” adlı filmleri; Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda da Kıvılcım Akay’ın “Amina”, Murat Erün’ün “Dişçinin Korkusu” ve Şirin Bahar Demirel’in “Kadınlar Ülkesi” adlı belgeselleri jüri önüne çıkıyor.

Festivalde Bugün / 26 Ekim, Cumartesi

ÇOCUKLARA PORTAKAL Festivalin küçük izleyicilere özel hazırladığı Çocuklar İçin Altın Portakal: Eğlenceli Çizgi Filmler seçkisinde, “Toz Kardeşler”, “Dans Eden Kamera”, “Felaket”, “Morris Lessmore ve Uçan Kitaplar”, “Babasının Oğlu”, “Satılık Fare” ve “İki Balon” adlı filmler, 12:15’te Cinemaximum (Migros) Salon 7’de ücretsiz gösterilecek.  


CANNES’IN EN İYİSİ ANTALYA’DA!The Host / Yaratık” (2006), “Mother / Ana” (2009), “Snowpiercer” (2013) gibi modern sinema klasikleriyle tanıdığımız ve en son “Okja” (2017) ile tartışmalar yaratan Bong Joon Ho’nun Cannes’da Altın Palmiye’yi kazanan karakomedisi “Parasite / Parazit”, saat 12:30’da Cinemaximum (Migros) Salon 6’da.

ALİ ATAY’DAN ÖDÜLLÜ PERFORMANS Haluk Bilginer ve Ali Atay'ın güçlü performanslarıyla öne çıkan, dünya prömiyerini yaptığı Tribeca’dan senaryo ve erkek oyuncu dallarında ödül kazanan Cenk Ertürk filmi “Nuh Tepesi”, saat 15:15’de Cinemaximum (Migros) Salon 7’de.

‘DEMİR KELEBEK’ PERDEDE Lauren Greenfield’in eski Filipinler Başbakanı Ferdinand Marcos'un eşi “Demir Kelebek” Imelda Marcos’u anlattığı belgeseli “The Kingmaker / İpleri Elinde Tutan Kadın”, Türkiye’de ilk kez Antalya’da. Film, saat 15:30’da Cinemaximum (Migros) Salon 6’da gösterilecek.


MERYEM’İN ÇİLESİ “Sabır Taşı ,Kahrolsun Dostoyevski” kitapları Türkçeye de çevirlen Afgan asıllı Fransız yazar ve film yönetmen Atiq Rahimi’nin Toronto’da gösterilen filmi “Our Lady Of The Nile / Nil’in Meryem’i”, saat 18:15’te Cinemaximum (Migros) Salon 7’de.

HİPNOTİZE EDEN DENEYİM 2011’de çektiği “Porfirio” ile festivallerin radarına giren Brezilyalı yönetmen Alejandro Landes’in San Sebastián’da En İyi Film seçilen ve Sundance’in Dünya Sineması bölümünde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan hipnotize edici filmi “Monos”, saat 18:30’da Cinemaximum (Migros) Salon 6’da.

YILIN ALTERNATİF ROMCOM’U “Doctor Who” (2005), “Secret Diary of a Call Girl” (2007), “Mansfield Park” (2007) gibi kült televizyon dizilerinin ödüllü oyuncusu Billie Piper’ın ilk yönetmenlik denemesinde başrollerini Lily James, David Thewlis ve Kerry Fox gibi isimlerle paylaştığı, dünya prömiyerini yaptığı Venedik’te eleştirmenlerce yılın en iyi romantik komedilerinden biri olarak gösterilen filmi “Rare Beasts / Ayrık Otları”, Türkiye’de ilk kez Antalya’da! Film, saat 21:00’da Cinemaximum (Migros) Salon 6’da.


KUİR ASLAN ADAYI Norveçli yönetmen Dag J. Haugerud’un Venedik’te Kuir Aslan’a aday olan filmi “Beware Of Children / Çocuklar”, saat 21:15’te Cinemaximum (Migros) Salon 7’de. 

 


2.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!