56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Sinemamız Konuşuluyor

Haberler30 Ekim 2019
1.4B OKUNMA
Paylaş

Üçüncü gününde biletleri tükenen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin etkinlik programı da büyük ilgi görüyor. Uğur Yücel ve Ercan Kesal’in konuşmacı olacağı ‘Öğle Sohbetleri’, sinema sektörü temsilcilerinin katılacağı ve sinemamızın sorunlarının masaya yatırılacağı “Türkiye Sineması’nın Dünü, Bugünü, Yarını” paneli ve son iki yılın kazananlarına ödüllerinin sunulacağı Ulusal Yarışma Töreni, Antalya Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerin katılımına açık ve ücretsiz gerçekleşecek. 

26 Ekim’de başlayan ve üçüncü gününde tüm biletleri tükenen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin etkinlikleri de büyük ilgi görüyor. Sinemamızın ustalarının deneyimlerini paylaştığı sohbetler, sektör temsilcilerini buluşturacak “Türkiye Sinemasının Dünü, Bugünü ve Yarını” paneli ve son iki yılın Ulusal Yarışma kazananlarını bu kez Antalya’da ağırlayacak olan ödül töreni, Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) ücretsiz gerçekleşecek.

Uğur Yücel ve Ercan Kesal Festivalde

Sinemamızın farklı dönemlerinden usta isimleri Antalyalı sinemaseverlerle bir araya getiren ve şu ana kadar, Ahmet Mekin, Selma Güneri, Zeki Demirkubuz, Şebnem Bozoklu ve Mert Fırat gibi isimlerin katıldığı Öğle Sohbetleri’nin son iki konuğu ise Uğur Yücel ve Ercan Kesal olacak.


31 Ekim Perşembe günü saat 11:00’de AKM Perge Salonu’nda yapılacak söyleşiye, usta oyuncu ve yönetmen Uğur Yücel katılacak ve sanatçı “Muhsin Bey”den (1986) “Arabesk”e (1988), “Eşkıya”dan (1996) son filmi “Cinayet Süsü”ne (2019) uzanan oyunculuk kariyerini ve En İyi Film dalında Altın Portakal alan “Yazı Tura” ile başladığı yönetmenlik serüvenini anlatacak. 

1 Kasım Cuma günü saat 12.00’de ise yine aynı salonda, “Uzak” (2002), “Üç Maymun” (2008), “Bir Zamanlar Anadolu’da” (2011) filmleriyle tanıdığımız ve “Çukur” dizisindeki İdris Koçovalı rolüyle geniş kitlelere ulaşan, “Peri Gazozu”, “Evvel Zaman” ve en son “Velhasıl” romanlarıyla Türkçe edebiyatın önemli yazarlarından birine dönüşen Ercan Kesal’in söyleşisi gerçekleşecek.

Sinemamızı Birlikte Konuşuyoruz


31 Ekim Perşembe günü  ayrıca, yönetmen, oyuncu, yapımcı, dağıtımcı ve sinema yazarlarını bir araya getirecek “Türkiye Sinemasının Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı panel yapılacak. Sansürden dağıtım ağına, sektördeki türlü sorunların konuşulacağı Panel, yaratıcıların ve seyircilerin ortak katılımıyla çözüm odaklı bir tartışma yaratmayı amaçlıyor.

Yamaç Okur’un moderasyonunda yapılacak panelde; akademisyen Hülya Uğur Tanrıöver, Başka Sinema’nın direktörü Azize Tan, “Neredesin Firuze”, “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?” filmlerinin yönetmeni Ezel Akay, 2014’te Antalya’da Dr Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’nü aldığı “Sivas” ile tanıdığımız Kaan Müjdeci, Bir Film’den Kemal Ural, Mars Film’den Serdar Can, “Gemide”, “Köprüdekiler”, “Çoğunluk”, “Murtaza” filmlerinin yapımcısı Sevil Demirci, Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) Genel Sekreteri Avukat Burhan Gün ve yönetmen Nalan Sakızlı konuşmacı olacaklar.

Alternatif Yarışmanın Kazananlarına Özel Tören


31 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de son iki yıldır İstanbul’da düzenlenen alternatif Ulusal Yarışma’nın kazananlarına ödüllerinin verileceği bir tören de gerçekleşecek. İki yıl önceki festival yönetiminin iptal kararının ardından yönetmen Kaan Müjdeci’nin organizasyonuyla başlatılan ve festivalle aynı tarihlerde yapılan yarışmanın kazananları, bu kez ödüllerini evinde almak için Antalya’ya gelecek ve böylece isimleri festivalin ödül tarihine de yazılmış olacak.

54. Ulusal Yarışma’da En İyi Film seçilen “Daha” ile Onur Saylak, “Put Şeylere” filmiyle En İyi Yönetmen seçilen Onur Ünlü, “Körfez” ile En İyi Senaryo Ödülü’nü alan Emre Yeksan ve Ahmet Büke, “Kar” ile En İyi Kadın Oyuncu seçilen Hazar Ergüçlü ve “Daha” ile En İyi Erkek Oyuncu kategorisinin kazananları Ahmet Mümtaz Taylan ve Hayat Van Eck; 2018’de En İyi Film seçilen “Yol Kenarı”nın yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu, “Renksiz Rüya” ile En İyi Yönetmen seçilen Mehmet Ali Konar, En İyi Senaryo’nun sahibi “Sibel” filminin yazarları Çağla Zencirci, Ramata Sy ve Guillaume Giovanetti; oyuncu ödüllerinin kazananları Damla Sönmez (Sibel) ve Tansu Biçer (Yol Kenarı), ödüllerini almak için Antalya’da gelecekler ve özel bir törenle heykellerini alacaklar.

Kapanış ve Ödül Töreni 1 Kasım’da


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve ANSET tarafından gerçekleştirilen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1 Kasım’a dek sürecek ve Cuma akşamı Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak Kapanış ve Ödül Töreni ile son bulacak. 


1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!