59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Bugün / 5 Ekim Çarşamba

Haberler05 Ekim 2022
863 OKUNMA
Paylaş

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 5 Ekim Çarşamba günü programı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında Selcen Ergun’un yönettiği “Kar ve Ayı” 14.30’da, Kaan Müjdeci’nin yönettiği “Iguana Tokyo” 17.00’da AKM Aspendos salonunda Türkiye’de ilk kez 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında izleyici ile buluşacak. Her iki gösterim sonrasında AKM’nin yanında bulunan Balerin Cafe’de film ekiplerinin katılımıyla söyleşiler gerçekleşecek.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise Paul Negoescu’nun küçük bir kasabada iradesi dışında bir dizi olaya karışan bir polisi konu alan, Saraybosna Film Festivali’nde gösterilen filmi Görev Adamları / Men of Deeds 12.00’da, Martín Boulocq’un Protestanlığın Latin Amerika’da giderek güçlenen etkisi üzerine düşündüren ve Bolivya toplumunu yönlendiren yeni ideolojik bağımlılığı da ele alan Tribeca Film Festivali En İyi Senaryo Ödüllü filmi Ziyaretçi / The Visitor 20.00’da Türkiye’de ilk kez AKM Aspendos salonunda gösterilecek.

Ulusal Belgesel Film Yarışması filmlerinden Berna Gençalp’in yönettiği “Kim Mihri” 12.00’da, Behçet Güleryüz’ün yönettiği “Seyirlik Bir Gariplik: Van Gölü Canavarı” 14.00’da; Hazar Uyar’ın yönettiği “Plaza Köylüleri” ise 16.00’da AKM Perge salonunda ücretsiz izlenebilecek. Belgesel film gösterimleri sonrasında yönetmenlerin katılımıyla söyleşiler gerçekleşecek.
 
Özel Gösterimler kapsamında Jale İncekol’un meslek sahibi olmayan kadınların bir el sanatları atölyesinde kendi güçlerini keşfetmelerini anlatan “Narperi’nin Bileziği” 20.00’da AKM Perge salonunda film ekibinin katılımıyla ücretsiz izlenebilecek. 
 
Festivalin Başka Bir Dünya bölümünde yer alan filmlerden bu yıl aramızdan ayrılan, dilimize ‘Pıtırcık’ adıyla çevrilen Le Petit Nicolas serisiyle tanıdığımız yazar-çizer Jean-Jacques Sempe anısına Amandine Fredon ve Benjamin Massoubre’nin birlikte yönettikleri Pıtırcık – Mutlu Olmak İçin Neyi Bekliyoruz? / Le Petit Nicolas - Happy As Can Be 19.30’da, Cannes Film Festivali, Eleştirmenler Haftası Bölümü’nde gösterilen, hayatında her şeyin kötü gittiği bir dönemde eski lise arkadaşıyla karşılaşan bir kadını odağına alan Céline Devaux imzalı Herkes Jeanne’ı Sever / Everybody Loves Jeanne 21.45’te Yıldızların Altında 2 açık hava sinemalarında izleyiciyle buluşacak.
 
Charlie Chaplin’in 1921 tarihli ilk uzun metraj filmi Yumurcak 12.00’da, Chie Hayakawa’nın yönettiği, Japonya’nın Oscar adayı Plan 75 12.00’da, Léopold Legrand imzalı Altıncı Çocuk / The Sixth Child 14.30’da David Lean’in yönettiği Arabistanlı Lawrence / Lawrence of Arabia 17.00’da Doğu Garajı Kültür Merkezi’nde festival kapsamında izleyiciyle buluşacak.
 
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında Onur Ünlü’nün “Bomboş” 19.30’da, Emin Alper’in yönettiği “Kurak Günler” 21.45’te, Yıldızlar Altında 1 açık hava sinemalarında ikinci kez izleyici karşısına çıkacak.
 
Ulusal Belgesel Film Yarışması filmlerinden Murat Erün’ün yönettiği “Hatice” 18.00’da ikinci kez AKM Perge salonunda ücretsiz izlenebilecek. 
 



863 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!