59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Bugün/ 6 Ekim Perşembe

Haberler06 Ekim 2022
834 OKUNMA
Paylaş

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 6 Ekim Perşembe günü programı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında İsmet Kurtuluş ve Kaan Arıcı’nın birlikte yönettikleri “LCV (Lütfen Cevap Veriniz)” 14.30’da, Özcan Alper’in yönettiği “Karanlık Gece” 17.00’da AKM Aspendos salonunda Türkiye’de ilk kez 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında izleyici ile buluşacak. Her iki gösterim sonrasında AKM’nin yanında bulunan Balerin Cafe’de film ekiplerinin katılımıyla söyleşiler gerçekleşecek.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise Damian Kocur’un Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü alan, tatil için yaşadığı kasabaya dönen bir genç müzisyen üzerinden şiddeti ve göçmenliği sorguladığı filmi Ekmek ve Tuz / Bread and Salt 12.00’da,  yaz tatilinde uzak akrabalarının yanına gönderilen bir çocuğun başta uyum sağlayamadığı bu yerde zamanla kurduğu derin bağları anlatan Colm Bairéad imzalı, Berlin Film Festivali Generation Kplus En İyi Film ve Çocuk Jürisi Mansiyon Ödüllü Sessiz Kız / The Quiet Girl 20.00’da Türkiye’de ilk kez AKM Aspendos salonunda gösterilecek.

Ulusal Belgesel Film Yarışması filmlerinden Pınar Fontini’nin yönettiği “Filmin Adı Ne?” 12.00’da, Metin Dağ’ın yönettiği “KAF KAF” 14.00’da; Somnur Vardar’ın yönettiği “Boşlukta” 16.00’da, Mert Erez’in yönettiği “Iska” ise 18.00’da ikinci kez AKM Perge salonunda ücretsiz izlenebilecek. 
 
Özel Gösterimler kapsamında Biket İlhan’ın Türk tıbbının modernleşmesine ve kadınların hayatına önemli katkılarda bulunan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doktor Besim Ömer (Akalın) Paşa’nın hayatını ve çalışmalarını anlattığı Bir Hekimin Anıları 20.00’da AKM Perge salonunda film ekibinin katılımıyla ücretsiz izlenebilecek. 
 
Festivalin Başka Bir Dünya bölümünde yer alan filmlerden bLocarno Film Festivali’nde gösterilen, daha iyi bir hayat için İtalya’dan Fransa’ya göçen bir aileyi anlatan Alain Ughetto’nun yönettiği canlandırma filmi Köpekler ve İtalyanlar Giremez / No Dogs or Italians Allowed 19.30’da, Kore-eda Hirokazu’nun yönettiği, başrolündeki Song Kang-ho’ya Cannes Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandıran, kiliseye bırakılan bebekleri çalan ve çocuksuz ailelere satan bir çeteyi konu alan Bebek Servisi / Broker 21.45’te Yıldızların Altında 2 açık hava sinemalarında izleyiciyle buluşacak.
 
Venedik Film Festivali’nde gösterilen, bir kadının sevgilisinin eski eşinden olan kızıyla kurduğu ilişki üzerinden ebeveynlik kavramına farklı bir bakış açısı getiren Rebecca Zlotowski imzalı Başkalarının Çocukları / Other People’s Children filmi ilk kez izleyiciyle 12.00’da, Martín Boulocq’un Ziyaretçi / The Visitor 14.30’da, Patricio Guzmán imzalı Hayali Ülkem / My Imaginary Country 17.00’da, Paul Negoescu’nun küçük bir kasabada iradesi dışında bir dizi olaya karışan bir polisi konu alan, Saraybosna Film Festivali’nde gösterilen filmi Görev Adamları / Men of Deeds ise 19.30’da Doğu Garajı Kültür Merkezi’nde festival kapsamında izleyiciyle buluşacak.
 
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında Kaan Müjdeci’nin yönettiği “Iguana Tokyo” 19.30’da, Selcen Ergun’un yönettiği “Kar ve Ayı” 21.45’te, Yıldızlar Altında 1 açık hava sinemalarında ikinci kez izleyici karşısına çıkacak.



834 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!