59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Onur Ödülü Alacaklar Açıklandı

Haberler15 Eylül 2022
945 OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde sanatçılar Perihan Savaş ve Erkan Can'a "Onur Ödülü", Zerrin Tekindor'a "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" vereceklerini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, İdari Direktörü Cansel Tuncer ve Film Forum Moderatörü oyuncu Damla Sönmez ile otelde düzenlenen basın toplantısında, festivalin 1 Ekim'de kortejle başlayacağını söyledi.

Aynı zamanda Festival Başkanı olan Böcek, iki yıldır tüm insanlığın salgının, felaketlerin gölgesinde olmasına rağmen kara bulutların sanatın ışığıyla dağılacağına inanarak festivali düzenlediklerini anlatarak, şunları söyledi:


"Birliğimizi, berberliğimizi, umudumuzu sanatın çatısı altında buluşarak pekiştirdik. Onur ödüllerinin sahipleri Perihan Savaş ve Erkan Can'a, 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alacak olan Zerrin Tekindor'a sanat dolu nice yıllar diliyorum. Yarım asrı geride bırakan festivalimiz, sinemamızın tarihidir ve o tarih, taşıdığı değerlerle anlamlıdır. Sanatçılarımızın halkımızla buluştuğu ve salgın nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız geleneksel kortejimizi yeniden düzenliyoruz."

Yakında açılışını yapacakları Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde bu yıl ilk kez film gösterimlerinin yapılacağını belirten Böcek, bu yıl ilk kez "Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması" düzenleyeceklerini ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tüm sanatseverleri festival coşkusunu yaşamak ve güzellikleri paylaşmak için 1-8 Ekim'de Antalya'ya davet etti.


"Festival Biletleri 3 ve 5 Liradan Satılacak"

Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu uluslararası yarışma ve dünya sineması bölümü üzerinde çalışmaların sürdüğünü, festivalde sinema biletlerinin 3 ve 5 liradan satılacağını aktardı.
 


945 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!