"7 Mehmet: Hikayeler, Ürünler ve Tarifler" Kitabı Ödül Aldı

Haberler01 Haziran 2023
1.2B OKUNMA
Paylaş

Antalya'da 86 yıldır faaliyet gösteren bir restoranın lezzetlerinin tarif ve hikayelerinin yer aldığı "7 Mehmet: Hikayeler, Ürünler ve Tarifler" kitabı dünya birincisi oldu.

Kentte 1937'de kurulan 7 Mehmet isimli restoranının üçüncü kuşak temsilcisi Mehmet Akdağ'ın anlattıklarından yola çıkarak yemek ve seyahat profesyoneli Sinan Hamamsarılar'ın yazdığı "7 Mehmet: Hikayeler, Ürünler veTarifler" kitabı, Gourmand World Cookbook Awards'da (Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri-2023) en iyi restoran yemek kitabı kategorisinde dünya birincisi oldu.

İsveç'in Umea kentinde düzenlenen yarışma için 227 ülke ve bölgeden, 100 bin kitap başvuru yaptı. Kendi alanında 28 bin kitabın başvurduğu yarışlarda "7 Mehmet: Hikayeler, Ürünler ve Tarifler" kitabı birincilik ödülü kazandı.

Mehmet Akdağ, yaptığı açıklamada, söz konusu ödülün prestij anlamında Oscar'a benzetildiğini belirterek, kitapta keyiften ya da acı hikayelerden çıkan yemeklerin, restoranlarının imza yemeklerinin, kentin tescilli lezzetlerinin de yer aldığını söyledi.



1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!