8. AB İnsan Hakları Film Günleri Antalya Kültür Sanat’ta Başlıyor

Haberler03 Aralık 2018
1.9B OKUNMA
Paylaş

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenmekte olan AB İnsan Hakları Film Günleri gerçekleşeceği iller arasında bu yıl Antalya da var. 6-10 Aralık tarihleri arasında, Antalya Kültür Sanat’ta gerçekleşecek film günlerinde ulusal ve uluslararası 20 film gösterime girecek, yönetmen ve oyuncularla söyleşiler gerçekleşecek.

İnsan hakları konusunda farkındalık yaratmak, tartışmak ve düşünmek için filmler aracılığıyla bir ortam yaratmayı ve ilgili vatandaşlarla insan hakları aktivistlerini bu ortamda bir araya getirmeyi amaçlayan “AB İnsan Hakları Film Günleri” bu yıl 1-16 Aralık tarihleri arasında 21 ilde gerçekleşiyor. 

vusturya, Hindistan, Kosova, Çin, İtalyan, Macar, Afgan, Romanya, Yunanistan, Senegal ve Türkiye yapımı 20 filmin yer alacağı gösterimlerde kadın hakları, işçi hakları, çevre hakları, sığınmacı hakları, çocuk hakları gibi evrensel insan hakları, farklı ülkeler ve farklı koşullar altındaki öykülerle yeniden gündeme gelecek. Film gösterimlerinin ardından Werner Boote, Yeşim Ustaoğlu, Orhan Galjus gibi yönetmen ve oyuncuların yanı sıra konu uzmanları ve insan hakları aktivistlerinin de katılacağı söyleşiler de yapılacak.


Bu yıl 70. yıl dönümü de kutlanmakta olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Günü dolayısıyla Antalya Kültür Sanat’ın 5. katında bir de fotoğraf sergisi düzenleniyor. İnsan Hakları Kurumu’nun 2015 yılında düzenlediği “insan hakları” konulu fotoğraf yarışmasında ödül alan ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflardan oluşan sergi aralık ayı sonuna kadar Antalya Kültür Sanat’ta ziyarete açık olacak. 

Antalya Kültür Sanat’ta 6 Aralık 2018 günü saat 14:00’da başlayacak olan film günleri, 10 Aralık Pazartesi akşamı AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması kazananları ve ödüllü filmler seçkisiyle sona erecek.

Program ve detaylı bilgi buraya tıklayınız.



1.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!