9. Phaselis Sanat Festivali Başlıyor

Haberler03 Eylül 2018
3.4B OKUNMA
Paylaş

Kemer Belediyesi ve Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından düzenlenen 9. Phaselis Sanat Festivali, 10-15 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Kemer Belediye Başkanı ve KETAV Başkanı Mustafa Gül, 2 bin yıllık tarihi geçmişi olan Phaselis Antik Kenti’nde tarihi dokuyla müziği buluşturacaklarını kaydetti. Kemer ilçesi Tekirova Mahallesi’nde bulunan 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Phaselis Antik Kenti’nde düzenlenen 9 Phaselis Sanat Festivali 10, 11, 14 ve 15 Eylül tarihlerinde sanatseverlerle buluşuyor. Festivaldeki tüm konserler halka açık ve ücretsiz olacak. 
 

Açılış Konseri Tani Trio'dan
Phaselis Antik Kenti içinde yer alan amfi tiyatroda gerçekleştirilecek konserlerin ilkini 10 Eylül Pazartesi Günü saat 21.00’de Tanini Trio grubu verecek.  Kanun, ney ve piyano üçlemesiyle tanınan Grup, konserinde Doğu ve Batı müzik kültürleri arası köprüler kurarak dünya insanları arasında dostluk ve barışı pekiştirmeyi amaçlıyor.

4 Günde 4 Konser Yer Alacak
Festivalin ikinci günü olan 11 Eylül Salı Günü saat 21.00’de 70 kişiden oluşan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası konser verecek. 14 Eylül Cuma günü saat 21.00’de ise Tango Neva topluluğu sahne alacak. Hem klasik Tango hem Tango Nuevo’yu yorumlayan Tango Neva sanatseverlere müzik ve dans ziyafeti sunacak. Festivalin son gününde yani 15 Eylül Cumartesi günü saat 21.00’de Sibel Köse ve Akra Jazz Band adlı grup konser verecek. Grup dünyaca ünlü caz şarkıcılarının parçalarını ve Brezilya, Fransa gibi farklı coğrafyaların müziklerinden örnekleri kendi yorumlarıyla seslendirecekler.

“İlçemizi Sanatla Tanıtıyoruz”
Aynı zamanda Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı da olan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “3 yıl aradan sonra Phaselis Sanat Festivali’ni yeniden düzenleyecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2 bin yıllık tarihi geçmişi olan Phaselis Antik Kenti’nde tarihi dokuyla müziği buluşturuyoruz. Festival boyunca müzik severlerin büyük keyif alacağına ve unutulmaz saatler yaşacağını inanıyorum. Festivalimizde Doğu ile Batı kültürünün sentezlendiği konserler verilecek. Müzik evrensel bir dildir. Onun için çeşitli milletten konuklarımızda Phaselis’te bir araya gelecektir. Festival, ilçemizin tanıtımına ve turizme büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 

Festival Programı
10 Eylül 2018 Pazartesi Saat: 21.00
Tanini Trio
Burçin Büke (Piyano), Tahir Aydoğdu (Kanun), Bilgin Canaz'dan (Ney) oluşan Tanini; Doğu ve Batı müzik kültürleri arası köprüler kurarak dünya insanları arasında dostluk ve barışı pekiştirmeyi amaçlamaktadır. Tanini’nin repertuarını Türk motifleriyle işlenmiş Batı eserleri ve Batı üsluplarında düzenlenmiş Türk eserleri oluşturur. Her biri uluslararası platformda deneyimli müzisyenlerden oluşan grup, yetkin ve kaliteli icralarının yanı sıra, orijinal fikirleri, beste ve düzenlemeleriyle çok yönlü müzik zevklerini, sahneye taşıdıkları renkli kişilikleriyle beraber çalıştıkları konuk sanatçılarla, dinleyicilerini büyüleyerek, onları birbirine yaklaştırmayı, eğlendirmeyi ve düşündürmeyi başarıyorlar.

 


11 Eylül 2018 Salı Saat: 21.00
Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası 
Şef: Furkan Üstündağ
2016 yılının başında Antalya’nın ilk Big Band Gençlik Orkestrası olan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrasını hayata geçirdik, pırıl pırıl yetenekli gençlerimizden oluşan 70 kişilik orkestramız, müziğin duyguları canlandıran gücüyle bizleri bir araya getiriyor… 


14 Eylül 2018 Cuma Saat: 21.00
 Tango NEVA
Hem Klasik Tango hem Tango Nuevo’yu yorumlayan TangoNEVA, 2012 yılında Ayşe Nil Ülgener tarafından kuruldu. İstanbul Devlet Senfoni, İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve Borusan İstanbul Filarmoni orkestralarının üyesi, her biri dalında kendini ispat etmiş altı kadın sanatçı, uzun yıllara dayanan klasik müzik alanındaki deneyimlerini, Tango alanına taşımaktadır. Zaman zaman kendilerine bandoneoncu Tolga Salman, oyuncu ve şarkıcı Ali Pınar ile Türkiye’nin önde gelen Tango dansçıları katılmaktadır. TangoNEVA bugüne kadar İstanbul’un belli başlı salonlarında konser vermenin yanı sıra pek çok defa İzmir, Tekirdağ ve Samsun’a turneler düzenlemekle beraber Bisanthe Oda Müziği Festivali’ne katılmıştır. Topluluk 2018 Kasım’da ise Güney Kore’ye 9 konserlik bir turne gerçekleştirecektir.

 


15 Eylül 2018 Cumartesi Saat: 21.00    
Sibel Köse feat. Akra Jazz Band
Sibel Köse ve Akra Jazz Band, Phaselis Festivali’nde George Gershwin, Rodgers and Hart, Kurt Weill gibi bestecilerin eserlerinden oluşan caz standartlarını, Benny Golson, Thelonious Monk, Duke Ellington gibi caz müzisyenlerinin bestelerini, Billie Holiday, Abbey Lincoln gibi caz şarkıcılarının parçalarını ve Brezilya, Fransa gibi farklı coğrafyaların müziklerinden örnekleri kendi yorumlarıyla seslendirecekler.


3.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!