AB Yolunda Proje Atölyesi

Haberler04 Aralık 2013
1.7B OKUNMA
Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) ve Akdeniz Üniversitesi Proje Geliştirme Merkezi (APGEM) yepyeni bir çalışmaya imza atarak Avrupa Proje Günleri konusunu merak eden gençleri buluşturuyor. İki Merkez işbirliği içinde, üniversitede öğrenim gören veya çalışan Antalyalı gençlere iki gün boyunca “projeler üzerine her şeyi” anlatmayı hedefliyor.

AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen “Bu bir başlangıç" diyor. Aralık ayı için planlanan “AB Yolunda Genç Projeciler” Programının da bir proje olduğunu söyleyen Esen, APGEM’le birlikte çalışmaları iki döneme yaydıklarını söylüyor.

5 Aralık günü start alacak Avrupa Proje Günleri, 13 Aralık’ta verilecek bir günlük proje eğitimi ile ilk bölümünü tamamlamış olacak. Her iki programa katılan gençler arasından seçilecek proje ekibi, 2014 yılı boyunca çeşitli eğitimlere tabi tutulacak. Bunlar hem APGEM’in hem de AKVAM’ın yıllık faaliyetleri çerçevesinde düzenledikleri seminer ve proje atölyeleri ile sınırlı kalmayacak. Avrupa Proje Günleri Programına katılarak AKVAM’ın proje ekibine seçilecek gençler, yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli kurumların düzenlediği eğitimlere de katılma fırsatı bulacak. Potansiyel proje kurumları arasında AB Bakanlığı, Ulusal Ajans ve ulusal düzeyde faaliyet gösteren diğer kurumlar bulunuyor. Bunun yanı sıra AB ülkelerinde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel kuruluşlar gibi, AB kurumlarının sunduğu etkinlikler de Antalyalı gençlerin projeler konusunda eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere değerlendirilecek.


“AB Yolunda Genç Projeciler” Programı, katılımcı gençlere pratik olanağı da sunuyor. Başta AKVAM ve APGEM’de olmak üzere, Akdeniz Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde staj programları gençlere öğrendiklerini uygulama fırsatı verecek. Gençler ayrıca, her iki merkezin yürüttüğü çeşitli projelerde tasarı oluşturmadan projelerin organizasyon ve tanıtım faaliyetleri içerisinde bizzat yer alabilecekler. Başka kurum ve kuruluşlarda da staj olanaklarının ve bunların gerçekleştirdiği projelerde çalışma fırsatı yakalayacak gençler kendi “proje çemberlerini” de oluşturabilecekler.

Doç. Dr. Erol Esen yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Genç Projeciler Programının en cazip tarafı, AKVAM bünyesinde açılacak “Proje Atölyesi” olacak. 2013-14 Bahar döneminde çeşitli eğitimlere katılmış ve kendini geliştirmeye devam etmek isteyen gençler, deneyimli proje uygulayıcıları gözetiminde proje yapmak isteyen diğer gençlere danışmanlık ve destekleyici hizmetler verecek. Haftanın belli günlerinde herkese açık olacak proje atölyesine gelecek gençlerin proje fikirlerini dinleyip, bu fikirleri projelendirerek uygulama aşamasında getirilmesine yardım edecekler. Bu amaçla Antalya’da gençlere yönelik projeler yürüten çeşitli kuruluşlarla işbirliği görüşmelerini sürdüren proje yürütücüleri, bu konuda ümitli. Kuruluşundan bu yana yüzlerce kişiye profesyonel proje eğitimi veren APGEM Müdürü Prof. Dr. Cengiz Sayın yeni programın ilgi göreceğinden çok emin. Bu yıl, çalışmalarının 10. Yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan AKVAM, “AB Yolunda Genç Projeciler” Programı ile Üniversite’de Avrupa Çalışmalarında yeni bir dönem başlatmak istiyor.”

İlgi duyan tüm gençlerin Avrupa Proje Günlerine davetli olduğunu söyleyen her iki Merkez, katılımcı sayısı sınırlı olacağından önceden başvuru yapılması gerektiğini belirterek, proje eğitiminin tamamlanacağı 13 Aralıktan sonra oluşturulacak “Proje Atölyesi”ne seçilecek gençlere şimdiden başarılar diliyor.



1.7B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!