ABT'den 30.Yıl Sergisi

Haberler19 Ocak 2014
1.7B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nun 30'uncı yılı etkinlikleri kapsamında "Dünden Bugüne ABT" sergisi Karaalioğlu Parkı Açıkhava Sergi Alanı'nda açıldı.

Karaalioğlu Parkı Açıkhava Sergi Alanı'nda düzenlenen "Dünden Bugüne ABT" sergisinin açılışına Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, tiyatro oyuncusuSümer Tilmaç, Gülümser Gülhan, Ahmet Gülhan, Ahmet Mekin, Yavuz Atacan,Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, ABT oyuncuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TİYATRO HER YERDE


Serginin açılışında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, ABT'nin kentin sosyal ve kültürel yaşamında çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Bugüne kadar bu tiyatronun ayakta tutulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ABT'nin Antalya'da başarıyla yürüttüğü çalışmalar yurt dışına kadar ulaştı. Son yıllarda kentimizin birçok köy ve kasabında oyunlar sahnelendi. Bütünşehir yasasıyla birlikte tiyatromuz artık Antalya'nın en ücra köşelerine kadar ulaşacaktır" dedi.

30 YILLIK TARİHİ ANLATIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi ve tiyatrocu Cenap Aydınoğlu'nun arşivlerinden oluşan serginin açılış kurdelesi tiyatronun duayen isimleriyle birlikte gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılar sergiyi gezdi. ABT'nin 30 yıllık tarihini anlatan sergi, büyük beğeni topladı. Sergiden sonra ise ABT bahçesinde bir kokteyl verildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, ABT oyuncusu Cenap Aydınoğlu'na sergiye verdiği katkıdan dolayı plaket takdim etti.


'Dünden Bugüne ABT' serginin sonunda ise bugüne özel Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun yeni sezon oyunlarından 'Azizname' tiyatro severler ile buluştu.


1.7B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!