Afetzede Çiftçilere Cansuyu

Haberler19 Şubat 2018
933 OKUNMA
Paylaş

Antalya’nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde yaşanan hortum nedeniyle zarar gören çiftçilere Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle fide ve biyoteknik malzeme dağıtımı yapıldı.

Antalya’nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde 13 Kasım 2017 tarihinde yaşanan hortum ve dolu afeti nedeniyle 24 mahalle ile 3222 dekar alanın etkilenmesi sonucu zarar gören çiftçilere Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektör işbirliğiyle anlamlı bir destek verildi. Hortum afetinden etkilenen üreticilerin yeniden üretime başlayabilmesi ve yaralarının sarılması amacıyla kamu ve özel sektör işbirliğiyle Kumluca’da fide ve biyoteknik malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi.


Törende konuşma yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu “Kumluca, Finike, Kaş ve Demre İlçelerimizde büyük bir hortum felaketi meydana geldi. Afet sonrasında tüm sektör paydaşları birlik ve beraberlik içerisinde üreticilerimizin yaraları sarmaya başladı. Özellikle şunu ifade etmek isterim ki, bölgemizde hizmet veren tohum ve fide şirketleri bu felaketten faydalanmak yerine üreticilerimize destek oldu. Desteğini esirgemeyen tüm fide ve tohum şirketlerine teşekkürlerimi sunarım”  dedi.

Cansiperane Çalışmalar Yürütüldü

13 Kasım 2017 tarihinde Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde yaşanan hortum felaketinin, birçok seranın yanı sıra birçok evin de hasar görmesine neden olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes  Türel, şu ifadelere yer verdi: “Afetin gerçekleştiği akşam saatlerinden itibaren hortum felaketinin neden olduğu zararları ve hasarı ortadan kaldırmak için Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından alanda cansiperane çalışmalar ortaya koymaya çalıştık.  Yapılan çalışmalar neticesinde, 3 ilçede 220 hanenin zarar gördüğü tespit etmiştik. Afet mağduru ailelere hasar durumlarına göre, nakdi yardım, afetin meydana geldiği akşamın ertesi gününden itibaren yapılmış olması yaraları bir nebze de olsa sarmaya çalıştık. Ayrıca; ihtiyacı bulunan hanelere çeşitli ev eşyası ve ayni yardım yapıldı. Onların normal yaşamlarına devam etmeleri sağlandı."


Tarıma Destek Sürecek

Büyükşehir Belediyesi olarak yaşamın her alanında çalıştıklarını aktaran Başkan Türel, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Tarım sektörüne de destek veriyoruz, turizm sektörüne de destek veriyoruz. Turizmde erken rezervasyon kampanyasını Türkiye’de başlatıyoruz, Tarımda da bugün Kumluca’da hortumdan zarar gören vatandaşlarımıza sarı yapışkan diye bildiğimiz biyoteknik malzemelerimizin desteğini sağlayacağız. Bunun dışında başka desteklerimiz de söz konusu olacak.  Sadece seralar için değil seraların dışında da özellikle narenciye bahçelerinde zarar gören vatandaşlarımıza turunçgil unlu biti dağıtımını ücretsiz olarak yapacağız. Biz tarım sektörünü çok önemsiyoruz, eli nasırlı çiftçimizin üretimde maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz. Verimliliğini arttırmaya çalışıyoruz. Maliyetlerini düşürmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm kooperatiflerimizde güneş enerjisi santrallerinden elde ettiğimiz elektriği artık çiftçimize bedava kullandırıyoruz.”


Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel fide ve tohum firmalarına destekleri için teşekkür plaketi verdi. Sonrasında çiftçilere fide ve sarı yapışkan malzeme dağıtımı gerçekleştirildi.


933 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!