Akaydın Sanayici İşverenlerle Buluştu

Haberler14 Kasım 2013
1.5B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ödüllü Akdeniz Çıraklık Merkezi’yle çırakların yanı sıra sanayi esnafına da dolaylı olarak destek verdiklerini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Antalya Şubesi üyeleri ve Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki esnafla bir araya geldi. Akdeniz Çıraklık Merkezi’nin, Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı tarafından ‘Çocuğun İnsan Hakları Ödülü’nü aldığını belirten Başkan Akaydın, sanayi esnafının çırak sorununu ortadan kaldırmak amacıyla bu merkezi oluşturduklarını söyledi. Merkezin sanayide çalışan çırakların barınma olanaklarını iyileştirdiğini dile getiren Akaydın, sanayideki 6 bin esnafa da iş sağlığı güvenliği eğitimi verdiklerini kaydetti.

Asmek'lerle Esnafa Eğitim


Sanayide açtıkları Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursu (ASMEK) ile çırakların yanı sıra esnafa kültürel ve sanatsal kurslar verdiklerini dile getiren Başkan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları diğer projelerden de bahsetti. Akaydın, şöyle devam etti: “3 olan festival sayısını 13’e çıkardık. Bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. Bir ülkede insanı adam gibi adam yapmanın en önemli koşullarından biri kültür ve sanattan geçer. Yaptığımız bu tür etkinliklere de öyle büyük paralar harcamıyoruz. Bazı belediyelerin yaptığı gibi sanatçıların kaşe ücretine yüz binlerce para ödemiyoruz. Benden önceki belediye yönetimi döneminde sadece 2008 yılında Altın Portakal’da harcanan para 14 milyon dolardı. Biz 5 yılda bizden önceki yönetimin 1 yılda harcadığını harcayarak festival yaptık. Maliyet 5’te birine gelmiş oldu. Olağanüstü paralar harcanmıştı. Biz de yurtdışından insanlar getirdik ama hiçbirine para vermedik. Gerçekten sinemaya emek vermiş insanları çağırdık.”

İnsana Yatırım Yapıyoruz

Başkan Akaydın, kültüre yapılan en büyük harcamaların ASMEK’ler olduğunu söyledi. 7 olan ASMEK merkezi sayısını 11’e çıkardıklarını belirten Akaydın, “Burada eğitim alan insan sayısı 7 bindi şimdi 25 bine çıktı. Adeta üniversite gibi çalışıyoruz. ASMEK’lere en çok talep ise gençlerden ve kadınlardan geliyor. Burada eğitim gören insanlara özgüven geliyor. Meslek kazanıyorlar. 4 spor merkezimiz var. Çok fazla ilgi görüyor. Biz bunlara yatırım yapıyoruz. Bu tür yatırımlar insana yatırım yapmak demektir. Benzeri yatırımlar Türkiye’yi kurtaracaktır” dedi.


Belediyenin 300 Projesi Var

Belediyenin yüzlerce projesi olduğunu belirten Akaydın, “Bu projeler sıfır maliyetten 98 milyon liraya kadar değişiyor. Bunların içinden 45 tanesi bir milyon liranın üzerinde projelerdir” diye konuştu. Başkan Akaydın, kahvaltının ardından konuklarına Çıraklık Eğitim Merkezi’nin ve sanayi esnafının atık malzemelerden yaptığı Atık Heykel Parkı’nı gezdirdi.


1.5B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!