Akaydın: ‘Antalya’daki yaşam kalitesini köylere taşıyacağız”

Haberler11 Şubat 2014
2.8B OKUNMA
Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Manavgat’ta coşku içinde karşılandı. Gündüz kahvaltı ve piknik alanlarında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Akaydın, Manavgat’ın köylerinde yoğun ilgi gördü. Başkan Akaydın, amaçlarının Antalya ve Manavgat merkezindeki yaşam kalitesini köylere taşımak olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, hafta sonunda Manavgat ziyaretlerine ilk olarak Manavgat Meyve ve Sebze Hali’nde esnaf ziyaretiyle başladı. Başkan Mustafa Akaydın’a CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de eşlik etti. Esnafları tek tek dolaşan Başkan Akaydın, daha sonra Hal esnafıyla kahvaltı yaparak sorunlarını dinledi.

PİKNİK ALANLARINI GEZDİ


Mustafa Akaydın, pazar günü aileleriyle birlikte kahvaltı yapan Manavgatlı vatandaşlarla sohbet ederek, çay içti. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, daha sonra Manavgat CaddeIeri’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Buradaki cafelerde gençlerle sohbet eden Akaydın, Şükrü Sözen ile birlikte gençlerle okey oynadı.  Mustafa Akaydın’ın Manavgat ziyaretlerindeki bir sonraki durağı ise Sorgun Piknik Alanı’ndaki vatandaşlar oldu. Piknik yapan ailelere ‘İyi pazarlar’ dileyen Akaydın’a Manavgatlı vatandaşlar yakın ilgi gösterdi. Mustafa Akaydın, Eğitimci Lokali’nde emekli öğretmenlerle bir araya geldi.

SAĞIRİN KÖYÜNDE COŞKULU KARŞILAMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Manavgat merkezindeki ziyaretlerinden sonra Taşağıl Beldesi’ni gezdi. Mustafa Akaydın’ın bir sonraki durağı ise Sağırin köyü oldu. Sağırin köyünde yaklaşık bin kişi Mustafa Akaydın’ı coşkuyla karşıladı. Tek tek vatandaşlarla tokalaşan Akaydın, gördüğü ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Mustafa Akaydın, Antalya’ya yaptıkları yatırımla beş yılda daha yaşanılabilir bir kent oluşturduklarını belirterek, “ Antalya çok kültürlü bir şehir oldu. Çevre düzenlemesiyle, altyapısıyla ciddi çalışmalar yapıldı. Antalya’ya yaptığımız güzel kazanımları kültür, sanat ve sosyal hizmet çalışmalarımızı buralara taşıyacağız. Antalya’ya yaptığımız 700 milyon TL’lik yatırımı iktidarın hiçbir desteği olmadan yaptık. Şimdi kırsal kalkınmayı köylerimizde sağlayacağız” dedi.


KÖYLERİN YAŞAM KALİTESİ ARTACAK

Mustafa Akaydın, köy ziyaretlerinden sonra akşam yemeğinde Manavgatlı muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, şöyle konuştu: “Antalya’yı ranta peşkeş çekmedik. Bundan sonra kırsal nüfusa yönelik önemli projelerimiz olacak. Köylünün kalkındırılması, eğitim, danışmanlık, kooperatifler gibi çalışmalar yapacağız. Antalya’nın Konyaaltı, Muratpaşa, Manavgat merkezindeki yaşam kalitesini, köylere ulaştırmak istiyoruz.”

Başkan Mustafa Akaydın, muhtarların sorunlarını dinleyerek, yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi aldı.



2.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!