Akra'da 'Cesaria Evora Gecesi' İzleyenleri Büyüledi

Haberler07 Mayıs 2018
1.2B OKUNMA
Paylaş

Caz ve klasik müziğin dünyaca ünlü isimlerini Antalya’da buluşturan Akra Caz Festivali; “Çıplak Ayaklı Diva” olarak hafızalarda iz bırakan Grammy ödüllü efsane isim Cesária Évora’nın anısına düzenlenen “Cesária Évora Gecesi” ile izleyenleri büyüledi.

Cesária Évora Solistleri ve Orkestrası’nın sahne aldığı gecede; Portekiz’in fadosu, Brezilya’nın sambası ve caz müzik başta olmak üzere Latin müziklerinin karışımı olan Morna’nın dünyadaki bir numaralı temsilcisi olan Cesária Évora'nın şarkıları seslendirildi.


Konserde; Lura, Teofilo Chantre, Nancy Vieira, Lucibella, Elida Almeida’nın güçlü vokallerine sekiz kişilik orkestranın harika müziği eşlik etti. Akra Hotels’de gerçekleşen konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

“Hepimiz Aynı Yıldızın Altındayız “


Cesária Évora’nın hayatına çok derinden dokunduğunu belirten solist Nancy Vieria “Bir yıldızın ışığı” isimli şarkıyı söylerken; “Bu gece aslında hepimiz bir yıldızın ışığı ile buradayız. Ve hepimiz aynı yıldızın altındayız ve kardeşiz.“ dedi.

Solist Lura ise hayatındaki en güzel şeylerden birinin Cesária Évora ile aynı sahneyi paylaşmak olduğunu dile getirirken, hepsinin ortak hayalinin ülkeleri Cape Verde’nin kültürünü dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.


Akra Caz Festivali, 12 Mayıs’a kadar Akra Hotels’de devam edecek.

Fazıl Say - İlk Şarkılar & Güz Şarkıları
09 Mayıs - 20:00

Elif Çağlar Quartet
Ediz Hafızoğlu ‘Nazdrave & Friends'
11 Mayıs - 20:00

Dany Brillant
12 Mayıs - 20:00


1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!