Akvaryum'a Ziyaretçi Rekoru!

Haberler06 Ağustos 2013
2.2B OKUNMA
Paylaş

Dünyanın ve Avrupa’nın sayılı akvaryumları arasında olan Büyükşehir Belediyesi’nin yap-işlet ve devret modeliyle Antalya’ya kazandırdığı Antalya Aquarium'un ,Türkiye'de turistlerin en çok ziyaret ettiği ilk 5 yer arasına girdi.

Haziran ayında 500 bininci turisti şampanyayla karşılayan Antalya Aquarium, yılın ilk 7 aylık ziyaretçi verileriyle Antalya'da Aspendos, Perge, Myra gibi antik kentlerin ziyaretçi rakamlarını katladı ve Türkiye'de turistlerin en çok ziyaret ettiği ilk 5 yer arasına girdi.

131 metre uzunluğu, 3 metre genişliğiyle dünyanın en büyük tünel akvaryumuna sahip Antalya Aquarium'u, yılın ilk 7 aylık döneminde 800 bin turist ziyaret etti. Geçen yıl 15 Ağustos'ta ziyarete açılan ve 500 bininci ziyaretçisini törenle karşılayan akvaryum, ilk 7 aylık rakamlarıyla il genelinde Aspendos, Perge, Myra gibi antik kentlerden daha fazla ziyaretçi akınına uğradı.


Yılın ilk 6 aylık döneminde Antalya Müzesi dahil olmak üzere 4 müze, Aspendos, Patara gibi 15 ören yeri ile ücretsiz ziyaretlere açık olan Antalya Atatürk Evi ve Alanya Atatürk Evi'ni, 1 milyon 254 bin 678 kişi ziyaret etti.Yetkililer, Antalya Aquarium'un Türkiye'nin en çok yabancı turist ağırlayan ilk beş yerinden biri haline geldiğini belirtirken, ziyaretçilerin yüzde 72'sini yabancı turistlerin oluşturduğunu dile getirdi.

Antalya Aquarium 1 milyonuncu ziyaretçisinin Eylül ayı içinde karşılamaya hazırlanırken, akvaryumda haziran ve temmuz aylarında bir de doğum sevinci yaşandı. Haziran ayı içerisinde dünyaya gelen 24 adet mustelus cinsi köpekbalığından sonra, Temmuz ayının son haftasında 'kartal başlı vatoz'lar da 11 adet yavru dünyaya getirdi. Bebek vatozlarla birlikte toplam vatoz sayısı 91'e ulaştı. 

 



2.2B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!