Alanya'nın Saklı Cennetleri Doğa Severlere Kapılarını Açtı

Haberler07 Haziran 2019
4.2B OKUNMA
Paylaş

Turizmin 'başkenti' Antalya'nın deniz-kum-güneşin dışındaki öteki yüzü görenleri büyülüyor. Torosların 2 bin metre yükseğinde yer alan Eğrigöl başta olmaz üzere Karıngöl, Dipsizgöl gibi pek çok krater küçük gölleriyle yılın orta yerinde hem kar hem de renk renk çiçekleri, çimenleri ve küçük küçük dereleriyle adeta görsel şölen sunuyor. 

Kış mevsimin sona ermesi ve sıcakların artmasıyla göçerler yaylaları şenlendirmeye başladı. Karların erimesiyle kardelenler, çiğdemler ters laleler, sümbüller yaylalarda adeta renk cümbüşü oluşturdu. Gündoğmuş ile Alanya sınırlarının arasında Torosların 2 bin metre yükseğinde yer alan Eğrigöl başta olmaz üzere Karıngöl, Dipsizgöl gibi pek çok krater küçük gölleriyle yılın orta yerinde hem kar hem de renk renk çiçekleri, çimenleri ve küçük küçük dereleriyle adeta görsel şölen sunuyor. 
Antalya'dan Gündoğmuş ve oradan da Eğrigöl'e giden doğa severler kendilerini metrelerce yüksekliğe ulaşan kar tünellerinin arasında buluyor. Müthiş manzara ve doğasıyla çok güzel fotoğraf veriyor. Yaylarında göçerlerin sürüleri ve çoban köpekleri ziyaretçileri adeta mest ediyor. Doğaseverler, trekking yapanlar ve hafta sonunu piknik yapmak üzere yaylara çıkanlarda karda kaymanın keyfini yaşayabiliyor. 

Bir Yanda Deniz Keyfi, Diğer Yanda Kar Keyfi 
Antalya'nın sahillerinde sıcak havadan bunalan tatilciler, dünyaca ünlü sahile gelerek denizin ve güneşin tadını çıkarırken, diğer yandan Akseki'ye bağlı 2 bin 200 metre rakımlı Göktepe, Gündoğmuş'a bağlı 2 bin 50 metre rakımlı Eğrigöl ve Alanya'ya bağlı 2 bin rakımlı Söbüçimen ile Akseki'ye bağlı 2 bin 600 rakımlı Göktepe Yaylası’kar keyfi yaşanıyor. 
 



4.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!