Ali Eroğlu: Kalkınma Kurullarının Etkinliği Arttırılmalı

Haberler26 Kasım 2013
1.5B OKUNMA
Paylaş

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na seçilen Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. BAKA’nın son dönem çalışmaları ile hedefleri hakkında bilgi alan Ali Eroğlu, kalkınma kurullarının üretkenliği ve etkinliğinin artırılabilmesinin, kalkınma kurulunun yönetim kurulunda temsil edilmesinin kalkınma kurulu üyelerinin motivasyonu için önemli olduğunu vurguladı.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Kalkınma Kurulu’nun yeni seçilen başkanı Ali Eroğlu’nu yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttüğü ANSİAD’da ziyaret etti. Ali Eroğlu, Antalya, Isparta ve Burdur’dan kamu kesimi ve özel kesimden 100 farklı kurumun temsil edildiği ve başkanlığına seçildiği BAKA Kalkınma Kurulu’nun sadece danışma organı olarak görev yapmasının yeterli olmadığını söyledi. Kalkınma ajanslarının yerel paydaşların katılımcılığı ile yerelden kalkınmayı gerçekleştirmek amacıyla kurulan yeni kurumlar olduğunu kaydeden Eroğlu, “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımız kurulduğu 2010 yılından beri bölgemizde güzel işlere imza atıyor. Antalya, Isparta ve Burdur’un sinerjisini ekonomide güzel işbirlikleri ile hayata geçirmeye çalışan BAKA Genel Sekreterliği ve uzman personelini bölgemize sağlamış olduğu katkılardan dolayı kutluyorum” dedi.

‘Kurul Üyeleri Bakımından Motive Edici’


Kalkınma kurulunda temsil edilen kurum ve kuruluşların görüşlerinin hayata geçirilebilmesi ve kurulun aldığı bazı kararların bağlayıcı olması gerektiğini söyleyen BAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, mevcut durumda sadece danışma organı olarak çalışan kalkınma kurulları için bağlayıcı karar alabilmesi yönünde yapılacak değişikliklerin kurul üyeleri bakımından motive edici olacağını kaydetti. Eroğlu, “Kalkınma Ajansı’nı temsilen Başkan ve birkaç kalkınma kurulu üyesinin, Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’nda temsil edilmesi kurulumuzun etkinliğini artıracaktır’ diye konuştu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, BAKA’nın son dönem çalışmaları ve hedefleri hakkında Ali Eroğlu’na bilgi verdi. BAKA tarafından daha önce Antalya’da ilgili kurum ve kuruluşlar ile çeşitli sektörlerde kümelenme çalışmaları yaptıklarını belirten Tuncay Engin, “BAKA’nın Antalya’da Sağlık Turizmi, Tohumculuk, Yatçılık ve Kesme Çiçekçilik sektörlerinde kümelenme çalışmaları oldu. Bu çalışmaların bazıları halen devam ediyor. Kümelenme çalışmalarına kalkınma ajansı olarak ilk başta Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile beraber başlamıştık. Antalya’da bu sektörlerde yapılan kümelenme çalışmaları ile tohumculuk alanında Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) ve yatçılık alanında Antalya Serbest Bölgesi İşadamları Derneği (ASBİAD) vasıtasıyla Ekonomi Bakanlığı’ndan önemli kaynaklar sağlandı. BAKA önderliğinde devam eden Antalya Sağlık Turizmi Kümelenmesi’nde önümüzdeki günlerde ilgili paydaşlar ile yeni bir sürece geçiş yapacağız” diye konuştu.

BAKA’nın kümelenme çalışmalarının Batı Akdeniz ekonomisi için oldukça önemli olduğunu kaydeden Kalkınma Kurulu ve ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, Antalya, Isparta ve Burdur’da kümelenme konularında çalışılabilecek yeni alanlar olduğunu; ancak bu çalışmalara ‘akademik aklın’ daha fazla dâhil edilmesi ve daha spesifik alanlarda ve eylem odaklı çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.


BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve BAKA Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek Antalya kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında Antalya Kent Konseyi’ni ziyaret ederek, burada yapılan Expo 2016 Antalya Sosyal Mobilizasyon Grubu toplantısına katıldı. Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt başkanlığında üye kurum ve kuruluşların katılımı ile yapılan toplantıda 2016 yılında Antalya’da düzenlenecek Dünya Botanik Exposu’nun Antalya Kent Yaşamı’na Entegrasyonu ve Expo’nun Antalya kent altyapısına katkıları konularında yapılabilecekler ele alındı.


1.5B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!