Altın Portakal'da en iyi film ödülü tek yapıma verilecek

Haberler22 Temmuz 2014
1.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 10- 18 Ekim tarihleri arasında 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, 350 bin TL'lik ödülün sahibi olacak 'En İyi Film ödülü' tek bir yapıma verilecek. Festivalin değişen yönetmeliğiyle 'En İyi Film', 'En İyi İlk Film' ve 'En İyi Yönetmen' ödülleri paylaştırılmayacak.

Türk sinemasının 100'üncü yılında yarım asırlık tarihi geride bırakarak bu yıl 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde verilecek para ödülleri belli oldu. Festivalin 'Ulusal Uzun Metraj' yarışma kategorisinde ödüle değer görülen yapımlar ve sinema sanatçılarına toplam 640 bin TL ödül verilecek.

Festivalden 'En İyi Film' ödülüyle dönen yapımcı, Altın Portakal heykelciğiyle birlikte aynı zamanda 350 bin TL'lik ödülün de sahibi olacak. Altın Portakal'da 'En İyi Yönetmen' ödülü 75 bin TL olarak belirlenirken, bu yıl 'En İyi İlk Film' ödülü 125 bin TL olarak açıklandı. 'En İyi Senaryo', 'En İyi Görüntü Yönetmeni' ve 'En İyi Müzik' ödüllerini kazananlara 30 bin TL ödül ve Altın Portakal heykelciliği verilecek.


Festivalin bu yılki yönetmeliğinde, 'En İyi Film' ödülünün sahibi olan yapımcının, ödülü aldığı yılı takiben 3 yıl içinde çekeceği yeni filminin bir bölümünü Antalya'da çekmesi halinde verilen 'Antalya Teşvik Ödülü' yer almadı.

Festivalde 'En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Erkek Oyuncu', 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu', 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu', 'En İyi Kurgu', 'En İyi Sanat Yönetmeni', ulusal ve uluslararası alanda verilecek İzleyici Ödülü, sinemanın genç yeteneklerine verilen Behlül Dal Özel Ödülü ve Dr. Avni Tolunay Özel Ödülü'nü kazananlar ise Altın Portakal heykelciğinin sahibi olacak.

VENÜS ANA FORM OLARAK KALACAK


Altın Portakal'ın bir göğsü açıkta duran ödül heykelciği Venüs ana form olarak kullanılacak. Festivalin 42'nci yılı, 2005'te, 9 esin perisinin antik bir kolon etrafında dans etmesini simgeleyen tasarımla değişen Venüs Heykeli, 2009 yılında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yönetiminde yaşanan siyasi değişimle geri gelmişti. Venüs heykeli, festivalin 51'inci yılı için hazırlanan logoda yer aldı.

SALI MI CUMA MI?

Altın Portakal Film Festivali'nin 'Ulusal Uzun Metraj' kategorisinde yarışmak isteyen yapımların en geç 26 Ağustos günü mesai bitimine kadar başvuru yapmaları istendi. Yönetmelikte başvuru bitiş tarihi '26 Ağustos 2014 Cuma' olarak belirtilmesine karşın ilan edilen tarih salı gününe denk geliyor.


PORTAKAL BÖLÜNMEYECEK

Altın Portakal'a başvuracak filmlerde aranan 'ilk gösterim' şartı kaldırılarak, yönetmelikte '1 Ekim 2014 tarihine dek, yurt içinde yapılan herhangi bir film festivalinde en iyi film ödülü kazanmış filmler yarışmaya başvuramaz' şeklinde düzenlendi. Bununla birlikte 50'nci yılında 'Cennetten Kovulmak' ve 'Kusursuzlar' arasında paylaştırılan En İyi Film ödülü, bir kez daha paylaştırılmaması için yönetmelikte ayrıca düzenlendi. Yapılan düzenlemeyle ana jüri 'En İyi Film', 'En İyi İlk Film' ve 'En İyi Yönetmen' ödüllerini paylaştıramayacak, diğer ödüller ise, en fazla 2 kişi ya da filme verilebilecek. Ayrıca festivalde 'En İyi İlk Film' ve 'En İyi Film' ödülleri aynı filme verilemeyecek. 'En İyi İlk Film' ödülü 'En İyi Film' kategorisinde değerlendirme yapıldıktan sonra yarışma filmleri arasında yer alan diğer ilk filmler tekrar değerlendirilerek verilecek.


1.4B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!