Altın Portakal Heyecanı 5 TL

Haberler19 Ağustos 2013
1.9B OKUNMA
Paylaş

Bu yıl 50'ncisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bilet fiyatları belli oldu. Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşecek gösterimler için tam bilet fiyatı 5 TL, indirimli bilet 3 TL, 65 yaş ve üzeri ve engelliler içinse ücretsiz olarak belirlendi.

 
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle bu yıl yarım asrı geride bırakmaya hazırlanan Altın Portakal Film Festivali'nde Türk sinemasının en iyisi seçilmek isteyen Türk filmleri için başvurular, 5 Ağustos Pazartesi günü mesai saati bitimiyle sona erdi. AKSAV festival ofisi, başvurular üzerinde dosya çalışmalarına devam ederken, başvuruya ilişkin rakamların gelecek hafta içi açıklanacağı belirtildi. Festival yönetimi başvuru tarihleri konusunda uzatmaya gitmedi.
 
Altın Portakal Film Festivali'nin ulusal uzun metrajlı film yarışmasına, 6 Ağustos 2012 tarihinden sonra tamamlanmış, yurtiçinde yapılan ulusal veya uluslararası herhangi bir yarışmada 'yarışma filmi' olarak yer almamış, herhangi bir ulusal TV kanalında gösterilmemiş ve DVD/VCD baskıları satışa sunulmamış Türkiye yapımı filmler başvuru yapabildi.
 
Festivalin ulusal uzun metraj yarışmasına kalabilmek için başvuruda bulunan filmler ön jüri tarafından değerlendirilecek. Yaklaşık 2 hafta boyunca film izleyecek ön jüri üyeleri, 10 yarışma filmi seçecek. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak filmler ise 2- 6 Eylül tarihleri arasında açıklanacak.
 
Festivalin 50'nci yılında Türkan Şoray'ın başkanlığını yapacağı jürinin değerlendirmesi sonucu 7 ayrı kategoride 600 bin TL para ödülü dağıtılacak. 'En İyi Film' 350 bin TL, 'En İyi İlk Film' 100 bin TL, 'En İyi Yönetmen 55 bin TL', 'En İyi Senaryo' 35 bin TL, 'En İyi Görüntü Yönetmeni' 30 bin TL ve 'En İyi Müzik' 30 bin TL para ödülünün sahibi olacak. Bu ödüllerin yanı sıra 'En İyi Film Ödülü'nün sahibi olan yapımcı, ödülü aldığı yılı takiben 3 yıl içinde çekeceği yeni filminin bir bölümünü Antalya'da çekmesi halinde 70 bin TL'lik Antalya Teşvik Ödülü'nün de sahibi olacak.
 
Antalyalıların festivalin 50'nci yılında 'en iyi' olmak için yarışacak filmleri izlemesinin bedeli de belli oldu. Galaların ve gün içinde gösterimlerin yapılacağı AKM'de tam biletler 5 TL, öğrenci ve öğretmenlerin yararlanacağı indirimli biletler 3 TL olarak belirlendi. AKM'deki gösterimler 65 yaş üzeri ve engellilere ise ücretsiz olacak.
 

 



1.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!