ANSİAD 16. Girişimcilik Günleri'nde Muhteşem Final

Haberler14 Aralık 2018
1.4B OKUNMA
Paylaş

ANSİAD lokomotifi ve sponsorluğunda, tüm yıla yayılan etkinlikleriyle 2018 yılında ‘Krizde Teknogirişim’ temasıyla gerçekleştirilen ANSİAD 16. Girişimcilik Günleri, bu yıl da taş taş üstüne koymaya devam ediyor.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen ANSİAD Girişimcilik Günleri Ödül Töreni ve Kapanış Kokteyli Akra Hotel’de gerçekleştirildi. Geceye, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Organze Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ayanoğlu, KOSGEB Antalya Müdürü Şükrü Mısırlı, TMMOB İnşaat Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, TMMOB Antalya Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi adına Başkan Dr. Ebru Manavoğlu, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, çok sayıda STK temsilcisi ve iş insanı katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştirilen ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Kan, ANSİAD’ın 16 yıldır sürdürdüğü girişimcilik günleri faaliyetlerinin önemine dikkati çekerek, “ANSİAD olarak 28 yıllık köklü bir geçmişe ve kültüre sahibiz. Köklü geçmişimizin 16 yılında da Girişimcilik Günleri etkinliklerimiz söz konusu” dedi. “Üniversitelerde başlayan girişimcilik tohumunun lise ve ilkokullarda da devam ettirildiğine dikkate çeken Kan, “Üniversitelerde başladığımız çalışmalarımızı liselere taşıdık ve 4 yıldır lise öğrencilerimizle bir araya geliyoruz. Liselerden sonra ilk ve ortaokul öğrencileriyle nasıl olur dedik ve Kepez İlçesi’nde Habitat Derneği ile Aslanlar İlk ve Ortaokulunda ve ANSİAD yerel iş birliğinde ‘Yarını Kodlayalım Projesi’ ile 400 öğrenciye kodlama eğitimi vererek, bilgisayarla ve yazılımla tanışmalarını sağladık” diye konuştu. Kepez Belediyesi ile ortak projelerinden bahseden Kan, “Kodlama eğitimi verdiğimiz öğrencilerimizin projemizde devamlılığını sağlayabilmek adına bir bilgisayar sınıfı hazırlığı içerisindeyiz. Bu bilgisayar sınıfında yazılımı öğreterek, sorun çözeceğini öğrenebilen, üretim yapabileceğinin farkına varan ve elde ettiği ürünü paylaşabileceğini bilen öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.

Etkinliklerimizin anaokulu öğrencilerine kadar taşınması gerekliliğini gördük. Gençliğimizin bize gösterdiklerinden çok umutluyuz, dijitalleşen dünyaya ayak uyduran gençlerimizi görmenin güzelliğini yaşadık.

Gençleri düşündürebilmek için ilgilerini çekecek çalışmalar yapıyoruz, yazılım ile dijital dünyaya ilgisini çektiğimiz gençleri de düşüncelerini yaşayabilmeleri için yazılımı öğrenmeleri gerektiği konusunda teşvik ediyoruz. Etkinliklerimizin devamı için 12 aya yayılan girişimcilik günleri ile bugüne kadar edindiğimiz deneyimleri daha da ileriye taşıyarak oluşturma gayreti içerisinde olacağız” dedi.


Başarılı Girişimci Berkay Bahar

2018 ANSİAD Yılın Girişimcisi Ödülü, yüzde yüz yerli sermaye ile Türkiye ve uluslararası platformda hindi etini tüketici ile buluşturan öncü firmalardan olması ve Bahar Akademi ile yemek kültürüne yaptığı katkılar, Antalya turizmine ve gastronomiye eğitim katkısı nedeniyle Bahar Tavukçuluk Gıda San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve ANSİAD Üyesi Berkay Bahar’ın oldu. Berkay Bahar’a ödülü, ANSİAD Başkanı Sadi Kan, AOSB Başkanı Ali Bahar ve ANSİAD Geçmiş Dönem Başkanı ve Yüksek Danışma Kurulu Başkanı L. Hilmi Ünsal tarafından takdim edildi. Ödüle layık görüldüğü için teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Bahar, “Öncelikle beni bu ödüle layık gören ANSİAD aileme teşekkür ediyorum. Gelecek yıllara yönelik motivasyonumu arttırdınız” dedi. 2006 yılında sanayici olma arzusuyla ve girişimci bir ruhla Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk tesislerini kurduklarını kaydeden Bahar, “Entegre firmalardan aldığımız ürünleri farklı bir anlayışla otel ve toplu tüketim noktalarına satmaya başladık. 20 yıldır durmaksızın yatırım yapıyor, kazandığımız ve kazanmayı hedeflediğimiz her kuruşu işe yatırıyor ve sonuçta herkesin üretebildiği ya da üretebileceği ürünleri üretiyorduk” diye konuştu. Gençlerin hayal kurmasının önemini vurgulayan Bahar, “Eğitemiyoruz, yönlendiremiyoruz, umut veremiyor ve hayal kurduramıyoruz. Bizler bir şekilde hayatımızı idame ettireceğiz. Umarım Türkiye’de hayal kuran, özgür, girişimci, iyi eğitimli, tam bağımsız hukuk devletinde, doğru, düzgün ve disiplinli bir genç nesil yetiştirebiliriz” dedi.


Güngör Peşken Özel Ödülü Vahap Barutçu'nun 

İş dünyasının büyük sıkıntılarından biri olan ara eleman eksikliği için otomotiv sektörünün bütün kollarının ihtiyaç duyduğu nitelikli, bilgili teknik eleman yetiştirilmesi, öğrencilerin öğrenim dönemini tam ve eksiksiz olarak bitirmesi için gereken yaptırımların ve yardımların yapılması kaydıyla hem idari hem de teknik anlamda Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde MER-SER Otomotiv olarak, Mercedes Benz Türk A.Ş. işbirliği ile yaptığı örnek proje nedeniyle ANSİAD Girişimcilik Günleri Güngör Pekşen Özel Ödülü’nün sahibi girişimci, iş insanı MER-SER Otomotiv Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve ANSİAD Üyesi Vahap Barutçu’nun oldu. ANSİAD Girişimcilik Günleri Güngör Pekşen Özel Ödülü, ANSİAD’ın Geçmiş Dönem Başkanı ve Yüksek Danışma Kurulu Başkanı, geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Güngör Pekşen anısına 2010 yılından bu yana verilmektedir. Barutçu’ya ödülünü ANSİAD Başkanı Sadi Kan ve Batı Akdeniz İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan tarafından takdim edildi.


6. İŞ FİKRİ YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI BELLİ OLDU

Ön Lisans ve Lisans Kategorisi

4 üniversiteden 155 proje ile 404 öğrenci başvurduğu, ‘Bi Düşün Sen Bulursun’ sloganıyla, bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen İş Fikri Proje Yarışması’nda ön elemeyi geçen 42 proje içerisinde Ön Lisans ve Lisans ile Yüksek Lisans ve Doktora kategorisinde ilk üç başarılı proje ödülün sahibi oldu. Lisans ve Ön lisans kategorisi birincisi, ‘Helmet Baretleri’ ile Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi Gizem Yılmaz, Tayfun Şahin ve Selim Parmaksız olurken, ödülleri ANSİAD Başkanı Sadi Kan tarafından takdim edildi. Lisans ve Önlisans kategorisi ikincisi, ‘Yerli Üretim ve Ekonomik Rüzgar Türbini’ ile Ön Lisans ve Lisans kategorisi 2’ncisi Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Barış Pınar ve Candaş Yurdakul oldu. Ödüllerini ANSİAD Başkanı Sadi Kan’ın elinden aldılar. Bu yıl “BYÖS (Baca Yangınlarını Önleyen Sistem)” ile Ön Lisans ve Lisans kategorisinde Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Anılcan Akbulut ve İsa Taşdemir ile “For Musicians” projesi ile Akdeniz Üniversitesi öğrencileri M.Talha Korkmaz ve Hasan Güngör üçüncülüğü paylaştılar. Kendilerine ödülleri ANSİAD Başkanı Sadi Kan tarafından takdim edildi. Yüksek Lisans ve Doktora Kategorisi ANSİAD 16. Girişimcilik Günleri’nde Yüksek Lisans ve Doktora kategorisinde birincilik ödülünün sahibi ‘Diyabet Hastalığı Takibi için Akıllı Sistemlerin Geliştirilmesi’ projesi ile Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emine Selda Gündüz, Öğretim Görevlisi Onur Karaman, Öğretim Görevlisi Çağdaş Kızıl ve Öğretim Görevlisi Muhsin Yörük olurken, ödülleri ANSİAD Başkanı Sadi Kan tarafından takdim edildi. Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Mustafa Ozan Çakır “RoboTurtle - Kodlama Öğreten Oyuncak” projesiyle ikincilik ödülünün sahibi olurken, Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Side Selin Su Saraylı, “BeeSaver- Arıların Koruyucu Kalkanı” projesi ile üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Ödüllerini ANSİAD Başkanı Sadi Kan’ın elinden aldılar.  


Öğrencilere Teşekkür Plaketi 

ANSİAD 16. Girişimcilik Günleri kapsamında bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Liselerarası Fikir Şenliği etkinliği ile ilgili projeye katılan Antalya Lisesi, Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Işıklar Anadolu Lisesi, Özel Antalya Açı Fen Lisesi, Özel Antalya Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Konyaaltı Anadolu Lisesi öğrencilerine teşekkür belgeleri ANSİAD Başkanı Sadi Kan tarafından verildi. ANSİAD Girişimcilik Günleri’nin 2018 yılı etkinliklerinden biri olan ve ANSİAD üyesi iş insanlarının çocuklarına, Zülal İnan Eğitim ve Danışmanlık/Türkiye Maker Öğretmen Akademi işbirliğinde yapılan ‘Maker Öğrenci Farkındalık Eğitimi’ programına katılan öğrencilere belgeleri ANSİAD Başkanı Sadi Kan tarafından tarafından takdim edildi.

ANSİAD Girişimcilik Günleri Katkı Verenlere Teşekkür 


ANSİAD 16. Girişimcilik Günleri’ne katkı veren Akra Hotel adına Boray Sözmen, Sivil Tarih Yazarı ve ANSİAD Geçmiş Dönem Başkanı Bekir Bülend Özsoy ve ANSİAD Girişimcilik Günleri paydaşlarına teşekkür belgeleri ANSİAD Başkanı Sadi Kan tarafından takdim edildi. Ödül töreni, kapanış kokteylinin ardından sona erdi.


1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!