“ANSİAD Çok Sesli Korosu” Depremzede Öğrenciler İçin Sahneye Çıktı

Haberler12 Mayıs 2023
591 OKUNMA
Paylaş

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) & Antalya Eğitim ve Araştırma Vakfı (ANTEV) iş birliği ile 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremden etkilenen afetzede üniversite öğrencileri yararına ANSİAD Çok Sesli Korosu Bahar Konseri düzenlendi.

11 Mayıs Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de gerçekleşen ve ANSİAD üyeleri, eşleri ve yakınlarından oluşan  ANSİAD Çok Sesli Korosu’nun bahar konserine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin SARI, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÖZTÜRK, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı & ANSİAD Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı Ali EROĞLU, BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah ERDOĞAN, Antalya Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Dr. İbrahim YAVUZ ve çok sayıda ANSİAD Üyesi ile davetli katıldı. 

Konserin açılış konuşmasını yapan Sarper DERMUT, ANTEV’in kuruluş hikayesinden bahsetti.  DERMUT, “ANTEV 1992 yılında ANSİAD Eğitim Komisyonu üyeleri tarafından kurulmuş ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Sanayici ve İş İnsanları (ANSİAD) ve kurumsal üyelikleri ile vakıf mütevellisi olmuştur” dedi.  

“ANTEV 184 Üniversite Öğrencisini Okutuyor”


ANTEV’in burs hizmetleri ile 184 üniversite öğrencisini okuttuğunun altını çizen DERMUT, “Ayrıca mutlu gün, cenaze vb. organizasyonlarda da çelenk hizmeti vermekte, Cumhuriyetimizin 100. yılında ulu önder Atatürk’ün ışığında vakıf hizmetine devam etmektedir” dedi. 

ANSİAD Çok Sesli Korosu’nun ise 6 yıl önce ANSİAD üyeleri, eşleri ve yakınlarından oluşan ANSİAD Sağlık, Eğitim ve Hizmet Sektörü tarafından kurulduğunu söyleyen DERMUT, “Çok Sesli Koromuz ANSİAD yılsonu balosu ve ANSİAD Yaz’a Merhaba konserlerinde sahne almıştır” şeklinde konuştu. DERMUT, “Antalya Filarmoni Derneği iş birliğinde devlet ilkokullarındaki müzik eğitimi için okullara 10’un üzerinde piyano alınmıştır, şu anda da gönüllü müzik öğretmenleri ile yetenekli çocuklara ders imkânı sağlanmaktadır” dedi. 

“Depremin Restorasyon Aşamasındayız”


Altı sene önce kurulan ANSİAD Çok Seli Korosu’nun bugüne kadar çok ciddi çalışmaları olduğunu belirten Akın AKINCI, “Bu koro bu akşam ilk defa sizlerin karşısında konser verecek. Bu yüzden çok anlamlı bir konser olacak. 6 Şubat saat 4:17’de bir deprem oldu ve her şey değişti. 11 kentte sayısı binleri aşan vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda vatandaşımızın hayatları değişti ve umutları bitti. Psikologların söylediği dört aşamayı her beraber yaşadık. Bu süreçte önce hep birlikte şoka girdik, öfke duyduk ve yas tuttuk. Şimdi depremin restorasyon aşamasındayız. Fiziki ve psikolojik kayıplar var. Bu restorasyon uzun bir süre devam edecek ve bu restorasyonu ülke olarak kurumlarımızla hep birlikte yapmak zorundayız. Ve en önemli sorunlardan bir tanesi de eğitimdi.  Depremin ardından ANSİAD olarak dört kişilik bir deprem yardım komitesi oluşturduk ve Sarper DERMUT’un da desteği ile ANTEV ile birlikte eğitim üzerine ne yapabiliriz diye düşündük? ANTEV iş birliğinde ANSİAD Çok Sesli Koromuz ile birlikte bahar konseri düzenleyeme karar verdik. Bu konser ile Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim gören depremzede öğrencilerine burs imkânı sağlamayı amaçladık ve öğrencilerin ihtiyaçlarının belirlenmesi için Akdeniz Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN ile görüştük” şeklinde konuştu. Bu sürece destek olan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN’a teşekkür eden AKINCI, hedeflerinin 150 öğrenciye 12 ay burs vermek olduğu söyledi. AKINCI, ayrıca depremzede öğrencilerine ANSİAD Üyeleri ile birlikte mentorluk desteği vererek öğrencilere staj ve ihtiyaçları olması takdirde psikolojik destek de vermek istediklerini söyledi. AKINCI ayrıca, konserin hazırlık sürecinde ANSİAD Çok Sesli Korosu’nun hazırlanmasına destek olan AKANT Okulları’nın sahipleri Sarper DERMUT ve Ayşegül DERMUT’a teşekkür etti. 

“Akdeniz Üniversitesi Olarak Depremde 20 Öğrencimizi Kaybettik”

 “Asrın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden üç ay geçti ve acımız hala taze. 50 bin kişi yaşamını yitirdi. Akdeniz Üniversitesi olarak depremde maalesef 20 öğrencimizi kaybettik” diyen Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN, konuşmasını şu şekilde sürdü, “Her biri Türkiye’mizin geleceği pırıl pırıl gençlerdi. Bir kez daha hem öğrencilerimize hem de diğer tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına da baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Böyle zor zamanlarda nasıl ayakta durabiliriz? Tabii ki el ele vererek, güç birliği yaparak. Bunun en güzel örneklerini milletimiz tek yürek olarak gösterdi. Ülke genelinde başlatılan yardım kampanyasına bizlerde Akdeniz Üniversitesi olarak, ivedilikle dahil olduk. Depremin olduğu gün arama kurtarma ekibimiz üniversitemizin itfaiye aracı ile yola çıktı. Akabinde iki adet yardım tırı ile bölge insanımızın yardımına koştuk. Burada gerek afet bölgesinde özveriyle çalışan personelimize gerekse yardım faaliyetlerine katılan öğrencilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. 
 


“Bu Ülkeye Omuz Omuza Vermek Çok Yakışıyor.”

Deprem bölgesindeki afetzede öğrencilerini ziyaret ederek onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve bir nebze olsun acılarına ortak olmak için bölgeye gittiklerini söyleyen ÖZKAN, “Depremi yerinde görmek, yaşananların boyutunu anlamak için inanın çok etkili. Orada öğrencilerimizle görüştük. Her birine yalnız olmadıklarını hissettirdik, geçmiş olsun dileklerimizi ve dileklerimizi ilettik. O kadar memnun oldular ki, yüzlerindeki gülümsemeyi, gözlerindeki Işıltıyı görünce ‘İyi ki gelmişiz’ dedik. Biz birlikteyken; el ele, gönül gönüle verdiğimizde çok güzeliz. Bu ülkeye omuz omuza vermek çok yakışıyor. Bugün de yine güzel bir dayanışma örneği sahneliyoruz. Şehrimiz iş dünyasının güzide temsilcisi ANSİAD ve eğitim gönüllülerinin buluştuğu ANTEV’in katkısıyla düzenlenen bu bahar konseri için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sayın Akın AKINCI’nın nezdinde ANSİAD’a, Sayın Sarper DERMUT’un nezdinde ANTEV’e, konserde tüm emeği geçenlere ve tabii ki kıymetli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konser, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın AKINCI’nın koro şefi Osman Gazi AKÇALI, Sarper DERMUT ile Ayşegül  DERMUT’a konsere katkılarından dolayı çiçek takdimi ile sona erdi. 
 


591 OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!