ANSİAD Yılın Girişimcisi ve Güngör Pekşen Ödülleri Açıklandı

Haberler16 Aralık 2020
1.3B OKUNMA
Paylaş

ANSİAD 18. Girişimcilik Günleri’nde Yılın Girişimcisi Ödülü Rasim Feyzan Doğu’ya ve Güngör Pekşen Özel Ödülü Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’a takdim edildi.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 18’ncisi gerçekleştirilen ANSİAD Girişimcilik Günleri’nde pandemi koşulları dolayısıyla gerçekleştirilemeyen geleneksel ödül töreninde ödüller, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, Geçmiş Dönem Başkanları Ergin Civan, Ali Eroğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla takdim edildi. Her iki üyenin de yaptığı çalışmaları ve 2020 yılının pandemi koşullarını da göz önünde bulundurarak ANSİAD yönetiminin yerinde bir karar verdiğine işaret eden Başkan Akın Akıncı, “18 yıl boyunca kesintisiz devam eden, liselere, üniversitelere dokunan girişimcilik etkinliklerimizin iş dünyası ayağında Sayın Rasim Feyzan Doğu ve Sayın Ali Bahar’a bu ödülleri takdim etmekten büyük bir gurur duyuyoruz” dedi.

YILIN GİRİŞİMCİSİ RASİM FEYZAN DOĞU

ANSİAD’ın girişimciliğe ve girişimcilere yönelik çalışmalarını sürdürdüğü 18 yıl boyunca geleneksel olarak verdiği ANSİAD Yılın Girişimcisi ödülünün 2020 yılındaki sahibi, Oto Doğu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Rasim Feyzan Doğu oldu. Aile şirketi olan Oto Doğu A.Ş.’nin 2020 yılında büyük bir yatırımla Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmasıyla devam ettirdikleri toptan yeden parça satış işlerinin yanı sıra, 2011 yılında başladıkları otomobil yedek parça üretimi, ardından plastik enjeksiyon fabrikası ve ilaveten sera ekipmanları üretimindeki başarıları ve örnek girişimciliği nedeniyle ödüle layık görülen Rasim Feyzan Doğu’ya ödülünü ANSİAD Başkanı Akın Akıncı takdim etti. 2020 ANSİAD Yılın Girişimcisi Ödülü’nün sahibi olan Doğu, “2014 yılında bir enjeksiyon makinesi ve bir kalıpla başladığımız üretimimiz şu an yaklaşık 30 makine ve 600’ün üzerinde kalıpla devam ettiriyoruz. Şu an üretimimizi 13 bin metrekare kapalı alana sahip olmak üzere 36 bin metrekarelik bir alanda yürütüyoruz. Burada otomotiv, tarım, tek kullanımlık ürünler ve dezenfektan ürünleri olmak üzere dört farklı sektöre de hizmet vermekteyiz. ANSİAD’a ve yönetimine bu ödülü bana layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


GÜNGÖR PEKŞEN ÖZEL ÖDÜLÜ ANTALYA OSB BAŞKANI ALİ BAHAR’IN

Geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz ANSİAD Geçmiş Dönem Başkanı ve Yüksek Danışma Kurulu Başkanı değerli girişimci iş insanı merhum Güngör Pekşen anısına 2010 yılından bu yana verilen ANSİAD Girişimcilik Günleri Güngör Pekşen Özel Ödülü’nün sahibi bu yıl, Antalya OSB’nin ve sanayi sektörünün gelişimine sağladığı katkı, sanayiciye hizmet etme anlayışı ile hayata geçirdiği değerli projeleri nedeniyle Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar’ın oldu. “SİAD’lar, toplumun nefes alıp verebilmesi adına çok önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir” diyerek sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çeken Başkan Bahar, “ANSİAD’ın şahsımı Güngör Pekşen Özel Ödülü’ne layık görmesi beni fazlasıyla duygulandırdı. Çünkü Güngör Pekşen adı bana sadece bir sanayiciyi ifade etmiyor. Güngör Pekşen benim çocukluk yıllarımın Güngör Amcasıdır. Güngör Pekşen organize sanayimizin ilk sanayicilerinden ve Ar-Ge içermiş ilk markalarından birinin yaratıcısıdır. Bu bağlamda hem kentimizin hem de sanayi sektörünün gelişimine büyük katkılar sağlamış duayen bir isimdir. Dolayısıyla çok büyük anlamlar içeren ve bir o kadar duygu dolu bu ödül için ANSİAD ailesine teşekkür ediyor ve ödülü büyük bir onurla kabul ediyorum” dedi. Güngör Pekşen’in oğlu Atıl Pekşen’in de online olarak katıldığı ödül takdiminde Başkan Bahar’a ödülü, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı tarafından verildi.

 



1.3B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!