ANSİAD Yılın Medya, Sanat ve Başarılı İş İnsanı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Haberler15 Ocak 2018
982 OKUNMA
Paylaş

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) 28’inci kuruluş yıl dönümü balosu Hotel Su’da gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törene, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, ANSİAD üyesi iş insanları, iş, sanat ve medya dünyasının önde gelen temsilcileri ile çok sayıda konuk katıldı. Balonun açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, “Bizi biz yapan bizi Türkiye yapan ortak değerlerimizden birisi de Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ü milli birliğin sembolü yapan; ona bütün milletin, hatta dünyanın duyduğu saygıdır” dedi. 
 

Yüksek Teknolojiye Önem Vermeliyiz

Türkiye ekonomisinin zor bir 2016 yılını geride bıraktığını kaydeden Erdoğan, “2017’de büyüme rekoru kırdı. Hükümetin vergi, kredi ve istihdam destekleri başarılı oldu. Üçünce çeyrekte yüzde 11 büyüdük. Yılsonu beklentisi yüzde 7 civarında. Bu büyüme Türk özel sektörünün gücünü ve dinamizmini gösteriyor. Antalya olarak biz de 2016’da ciddi bir düşüşten sonra 2017’de toparlandık. 10 milyon turisti geçtik. 2018’de hedefi 13-14 milyona çıkardık. Ancak ithalat yüzde 20 artarak 234 milyar dolara çıktı” dedi. Yapısal reformları yapmazsak büyüme devamlı olmaz diye Erdoğan, “Enflasyon, işsizlik, gelir dağılımı ve cari açık sorunlarını çözmeden uzun vadeli büyümeyi gerçekleştiremeyiz” diye konuştu. Türkiye’nin ileri teknoloji üretmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, “Dijital dönüşümü ve bilgi üretmeyi başarmak zorundayız. Bu çağda ancak yapay zekayı yönetebilen toplumlar bilgi üretebilir” dedi.

Erdoğan'dan Demokrasi Vurgusu


Demokrasi, hukuk ve adaletin Türkiye’yi küresel bir güç haline getireceğini belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Sorunların temelinin darbelerde ve darbe anayasalarında olduğunu, demokrasilerde çarenin tükenmediğini, bütün sorunların demokrasi ve hukuk ile çözülebileceğine inanmalıyız. Azınlığın çoğunluğa çoğunluğun azınlığa tahakküm etmediği katılımcı bir demokrasi kurmalıyız. Milletin kan bağı, din bağı, dil bağı değil, hukuk ve kültür bağı olduğunu anlamalıyız. Ahlakın özünün de hukuk olduğunu anlamlıyız. Bir ülkeyi ayakta tutan ana direk adalettir. Adaletsizlik toplumsal güveni, barışı, hoşgörüyü yok eder. Adalet zayıfı güçlüye karşı korur. Güçlünün değil haklının sözünün geçmesini sağlar. Devletin tüm inanç ve inançsızlık türlerine aynı mesafede olduğu, aynı hakkaniyetle yaklaştığı bir sistem küresel güç olmanın şartıdır. Dünya Hristiyan, Müslüman, Yahudi diye ayrılmıyor. Başarılı, saygın, gelişmiş, adaletli ülkeler ve geri kalmış ülkeler diye ayrılıyor. Liyakat ilkesine önem vermeliyiz. İşi ehil olana veriniz kutsal buyruğuna riayet etmeliyiz.  Her vatandaşın fırsat eşitliğine sahip olduğu, sadece külfetin değil, nimetin de adil paylaşıldığı bir düzen oluşturmalıyız.”

 

"Biz" Olmak ve Uzlaşmak Önemli


Dünyayı değiştiren teknoloji devrimine, dijital ekonomiye, iklim değişikliğine ayak uydurmak için radikal bir eğitim reformuna ihtiyacımız olduğunu kaydeden Erdoğan, “Kadınlar, iş hayatına, sosyal hayata daha aktif bir biçimde ve erkeklerle aynı oranda katılmadıkça Türkiye küresel bir güç olamayacaktır. Uzlaşma ve “biz” olmak önemli. En çok ihtiyacımız olan şey, sakinlik, sükûnet ve birbirimize tahammül etmektir. Bulunduğumuz mahallelerden çıkıp konuşmalı ve birbirimizi anlamalıyız” dedi. Uzlaşmanın bir yenilgi değil iki taraflı galibiyet olduğunu belirten Erdoğan, “Maalesef, bugün birbirimizin derdini, acısını, hatta mahvolmasını umursamaz olduk. Birbirimizin dilini anlamaz olduk. Birbirimizin samimiyetini, amacını, niyetini sorgular hale geldik. Her birimiz biz dediğimizde kendi inancımızdan, kendi etkin kökenimizden, kendi mezhebimizden, kendi ideolojimizden, kendi partimizden insanları kastediyoruz. Bu nedenle yeni bir BİZ tanımı yapmalıyız” ifadelerini kullandı. Bizi Türkiye yapan ortak değerlerimizden birinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu dile getiren Erdoğan, “Atatürk’ü milli birliğin sembolü yapan; ona bütün milletin, hatta dünyanın duyduğu saygıdır. Bu temel ilkelerle biz olmayı başarabiliriz ve bunu yaptığımızda Türkiye büyük tarihi mirasına layık olacaktır” dedi. Yeni yönetimi tebrik eden Erdoğan, “Türkiye’nin çağdaş uygarlığın en ileri ülkelerinden biri olması ANSİAD’ın nice 27 yıllara sevgi ve saygı ile ulaşması dileklerimle.  İki yıldan bu yana bu görevde bize verdiğiniz destekler için kurucularımıza, geçen dönem başkanlarımıza, Yönetim Kurulu üyelerime ve sektör başkanlarıma, hepinize sonsuz sağılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 

Gelişmiş Toplumların Temelinde İnsan Var

Kalkınmanın ve gelişmenin sırrının insanlara değer vermekten geçtiğini kaydeden Sadi Kan, “Mutlu bir toplumda, gelişmişliğin ve ekonominin temelinde insana ve tabiata değer vermek vardır. İnsan değerliyse, tabiat değerliyse, emek, fikir, mal ve hizmette değerlidir. Bizler kalkınmanın, gelişmenin sınırını insanlara değer vermeden geçtiğini tecrübelerimizle yaşadık” dedi. Antalya’yı üretim ve ihracatta Dünyada ve Türkiye’de temsil eden iş insanlarının birçoğunun ANSİAD üyesi olduğunu sözlerine ekleyen Kan, “Bu nedenle ANSİAD, hem Türkiye hem de Antalya vizyonuna katkıda bulunan ortak akıl ile olmalı.  Türkiye vizyonu deyince akla büyük projeler geliyor. Oysa vizyon kavramının temeli kimliktir, ilke ve değerdir. Bu ilkeler ve değerler bizim için kimliktir ve vizyon da bu olmalıdır” ifadelerini kullandı. ANSİAD olarak 28 yıl boyunca Antalya’nın birçok önemli projesine öncü olunduğunu, katkı verildiğini kaydeden Kan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Antalya olarak ilk yapmamız gereken şeyin ortak akıl ve ortak değerler geliştirmek olduğunu biliyor ve buna inanıyoruz. Antalya binlerce yıllık tarihine ve dünyada eşi az bulunan tabiatına gereken değeri verirsen turizmi, tarımı ve diğer bütün sektörleri çok daha doğru yönetir. Biz bu çerçevede önce ANSİAD olarak, yerel yönetimlerimizle ve bütün sivil toplum örgütleriyle büyük bir iş birliğine gireceğimizi ve bu gayreti göstereceğimizi söylemek istiyorum. Mevlana felsefesiyle herkesle kucaklaşacağız. Her ANSİAD üyesinin bir konuda bir kurum nezdinde bizim elçimiz, proje liderimiz olması gerektiğine inanıyorum. Son iki yılda çok yenilik yaptık ve ilerleme kaydettik. Bu ilerlemede katkısı olan herkese, başta Abdullah Erdoğan olmak üzere tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.” 

Yeni Yönetim Kurulu

Seçim sonucunda Sadi Kan başkanlığındaki ANSİAD'ın yeni yönetim kurulu Tülin Özkan, Rana Demirer, Ali Bal, Akın Akay Akıncı, İlhan Karakaya, Necdet Alkandemir, Sarper Dermut, Ercan Özbek'ten oluşurken,haysiyet divanı üyeliklerine ise Hilmi Ünsal, Mehmet Hacıarifoğlu, H.Ergin Civan, Ali Eroğlu ve Abdullah Erdoğan seçildi.
 

MEDYA ÖDÜLLERİ VERİLDİ


ANSİAD’ın 1995 yılından bu yana yazılı, görsel, işitsel ve internet dalında gelenekselleşen medya ödülleri düzenlenen gecede verildi. Dünya Gazetesi’nden Fikri Cinokur’a, “Hollywood'un Şerifleri Antalya'nın Silahını Kullanıyor” başlıklı çalışmasıyla, ‘Yazılı Basın Dalın’nda ödülü, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Kan tarafından takdim edildi. TRT’den Mesut Pala’ya “Memleketten Haber Var Programı- Ahşap Heykel Yapan Çiftçi” adlı çalışmasıyla ‘Görsel Basın Dalı’nda ödülünü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından verildi. www.mygazete.com internet sitesinden Büşra Tanrıtanır’ın “Çıralı AB'ye Girdi” adlı çalışması “İnternet Basını Dalı’nda birincilik ödülüne layık görüldü. Tanrıtanır’a ödülünü Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin tarafından takdim edildi. İl genelindeki üniversitelerin ilgili fakülte ve yüksekokullarında iletişim, gazetecilik ve medya alanlarında başarılı çalışmalar yapan genç iletişimciler için verilen Genç İletişimci Ödülü’ne ‘Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Semih Ersözleri’in “Krizi Görüp Biocan'ı Kurdu Solucan Gübresi Üretiyor” başlıklı çalışması ödüle değer görüldü. Ersözlere ödülü, ATSO Başkanı Davut Çetin tarafından takdim edildi. Ayrıca, Hürriyet Gazetesi’nden Salim UZUN’a, “7 Bin Yıllık Tarihe Kepçe” başlıklı araştırma haberiyle Jüri Özel Ödülü verilirken, ödülü CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın tarafından takdim edildi.

 

Yılın Sanat Ödülü Mimar Özcan Kırmızıoğlu'na


Bu yıl ANSİAD Sanat Ödülü’nün sahibi, modern mimari örnekleri ile Antalya’ya kazandırdığı önemli eserleri nedeniyle, Yüksek Mimar Özcan Kırmızıoğlu oldu. Rahatsızlığı nedeniyle aramıza katılamayan Kırmızıoğlu’nun ödülünü, ANSİAD Kurucu Üyesi Mimar Ercan Evren’e MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal tarafından takdim edildi.

Yılın İş İnsanı Burak Özkan


Antalya’nın değişmesi, gelişmesi ve güçlenmesi yönünde gösterdiği yaratıcı ve girişimci çabaları, sosyal sorumluluk bilinci, istihdam kapasitesi ile ülke ve bölge ekonomisini kalkındıran çabaları nedeniyle ANSİAD 2017 Yılın Başarılı İş İnsanı Ödülü, ANSİAD Üyesi ve Antalya Likya Şarapları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özkan’ın oluyor. Özkan ödülünü, kardeşi ve ortağı Doruk Özkan ile birlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve ANSİAD Başkanı Sadi Kan tarafından takdim edildi.

ANSİAD 28. Kuruluş Yıl Dönümü Balosu ve Ödül Töreni, ANSİAD Çok Sesli Korosu’nun konseri ve ardından Dolunay Obruk ve Orkestrası’nın sahne aldığı geceyle sona erdi. 

 


982 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!