Antalya'da 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi

Haberler14 Kasım 2017
980 OKUNMA
Paylaş

''Turizmin geleceği, geleceğin turizmi" ana temalı 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi, 29-30 Kasım 2017’de  Antalya’da yapılacak. Avrupa ve Rusya’daki gelişmeler ile bölgenin durumu nedeniyle turizm daha da önem kazandı. Turizmdeki durum ve öngörülen olası gelişmeler, 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde tartışılacak. 

2016 yılını zor bir dönem olarak geçiren sektör 2017 yılına umutla girdi. 2017- 2018 yılı ve sonrasına yönelik Türk turizminin yeri ve geleceği Dünya turizminin önemli aktörleri tarafından değerlendirilecek. 

Turizmin mevcut durumu ile kısa, orta ve uzun vadeli olası gelişmelerin sektöre yansımaları 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde ele alınacak. 


29 Kasım 2017’de Lara Trendy Otel’de yapılacak Kokteyl’in ardından 30 kasım 2017’de  Antalya Concorde De Luxe ‘de yapılacak kongrenin ana teması “Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği'' 

Kongreyle ilgili kongrenin web sayfasında yer alan bilgiler şöyle yer almakta; Bu kongre kendi alanında hep ilkleri yaptı. Burada mevcut durum ve olası geleceğe ilişkin değerlendirmeler bölgesel ve dar çerçeveden değil, Türkiye ve dünyadaki durum çerçevesinde ele alınıyor. Seyahat endüstrisinde öne çıkan eğilimler ile gelecek vizyonları ele alınıyor. 

Bu kongre kendi alanında hep ilkleri yaptı. Burada mevcut durum ve olası geleceğe ilişkin değerlendirmeler bölgesel ve dar çerçeveden değil, Türkiye ve dünyadaki durum çerçevesinde ele alınıyor. Seyahat endüstrisinde öne çıkan eğilimler ile gelecek vizyonları ele alınıyor. 


Bu kongre turizm yatırımcıları ve yöneticilerine geleceği görme vizyon oluşturma noktasında rol oynuyor. Kongre aynı zamanda sektörün geleceği ilişkin karar almasını kolaylaştıracak bilgiler edinilmesini sağlıyor. Bu kongrede alışılmış yorum ve analizlerden sıyrılarak talep ve arz cephesindeki trendler ile turizmin sosyal boyutlarının da gerçekte ne olduğu, nereye evrildiği gibi ana konular ele alınıp tartışılıyor. 

Sektör-kamu kesimi ve ilişkili kesimler işbirliği ile yol haritası çıkarılıyor. Her yıl bu kongre ile birlikte turizmin sosyal ve iktisadi boyutlarını sergileyen bir araştırma da burada açıklanıyor. Bu analizlerde yalnızca rakamlar değil, konuların içeriği, turizmde, sektörlerde ve toplumda bunun yansımalarının neler olduğu da ortaya konuluyor. 

Bu kongre ile amacımız seyahat endüstrisinin başta istihdam ve yatırım olmak üzere cari açığını kapatılması, döviz dengesinin kurulması gibi ekonominin can damarı olan konular ile bölgeler arasında dengenin kurulması ve sosyal değişimin hızlanmasında turizmin oynadığı rolü sergileyip önemini anlatmaktır. 


Bu özellikleri ile Uluslararası Resort Turizm Kongresi, daha üçüncü yılında seçilen ana tema, konuşmacılar, oturum başlıkları ve katılımcıları ile ulusal ve uluslararası alanda sektörün bütün kesimleri ile kamu yönetimi için seyahat endüstrisinin uluslararası alanda önemli bir buluşma platformu haline geldi.Türkiye’nin turizmde bugün geldiği noktada böyle bir kongre özel bir önem taşıyor. 

Detaylı bilgi için Kongre'nin web sayfası: http://resortcongress.com 

 


 

 



980 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!